PAARD VAN STAL

vrijdag 1 september 2023 2023

De deuren openen 19:00 en de eerste act, Sans Soucis, start om 19:30. Alle gratis kaarten zijn uitverkocht en we willen dat zoveel mogelijk mensen de kans hebben het festival te bezoeken.

 • Als je een gratis ticket hebt, kun je gegarandeerd toegang krijgen tot het evenement tot 21:00 uur.
 • Na 21:00 uur hanteren we een één erin, één eruit-beleid. Kom dus op tijd.

Na een zomer verbrande neuzen, zand in je bed en oververhitte mobieltjes is het begin september weer tijd de bloedhete poorten van PAARD te (her)openen. We beginnen ons seizoen traditioneel met het gratis festival PAARD VAN STAL, waarin we je meenemen met een wervelende muzikale toer rond de wereld. Laat je verrassen door de bands van overmorgen. Luister de Spotify lijst hieronder!

Na afloop vindt PAARD VAN STAL BY NIGHT plaats. 80s 90s NULLIES en KISS ALL HIPSTERS maken na deze mooie avond een onvergetelijke nacht. Klik hier voor tickets

Klik hier voor het blokkenschema 

archief
 • Festival
 • 19:00
 • 19:30
Nieuwsbrief

Lees, kijk en luister hieronder meer over de acts:

PAARD VAN STAL FESTIVAL is onderdeel van het Spotlight Festival. Spotlight Festival Den Haag is een samenwerking tussen het Haags Cultuuroverleg, gemeente Den Haag, Donkergroen creators en de deelnemende theaters en podia en cultuurmakers in Den Haag. De opening van het cultureel seizoen in Den Haag vindt al sinds 1973 plaats. Lange tijd heette het evenement UIT Festival Den Haag. Sinds 2023 wordt het met een nieuwe opzet georganiseerd onder de naam Spotlight Festival Den Haag. Voor meer info over het Spotlight Festival klik hier

 • GILLA BAND

  Sinds 2011 bundelen zanger Dara Kiely, gitarist Alan Duggan, bassist Daniel Fox en drummer Adam Faulkner hun krachten tot het alom geprezen Gilla Band, voorheen bekend als Girl band. De smaakvolle Post-punk Noise Rock uit Dublin blijft niet onopgemerkt; Pitchfork bekroonde de band met een 8.0 voor het debuutalbum en Crack Magazine gaf het een 9/10. The Guardian noemde het laatste album als ‘’a turbulent masterpiece’’. En alsof dat nog niet genoeg was zei Radio 6 dj Mary Anne Hobbs over de band: ‘one of the biggest comebacks of the year‘.


   

   

   

   

 • Sniester presents: THE BUG CLUB

  Vrolijkmakende Indie rock-pop, lo-fi postpunkfunk of ,zoals ze het zelf noemen, ‘’Belle And Sebastian on speed’’. Dit trio uit Wales weet als geen ander onderwerpen als liefde, het heelal of eenzaamheid op een alles behalve zware manier te verwerken. Ongeveer een jaar geleden kwam ‘Green Dream In F#’’ uit, een humoristisch album waar de akkoorden op één hand te tellen zijn. Toch klinkt het alles behalve simpel; het drietal zoekt de grenzen op van songstructuren. ‘Het plan was: met zo weinig mogelijk mensen zo veel mogelijk voor elkaar krijgen.’ Een must-see voor liefhebbers van Courtney Barnett en The Velvet Underground, of denk aan The Cool Greenhouse en KEG. 

 • SANS SOUCIS

  Letterlijk vertaalt betekent het ‘Zonder Zorgen’. Dat omschrijft Congolees-Italiaanse singer-songwriter Giulia Grispino perfect. De bijnaam kreeg ze als kind van haar oma die haar een ‘makkelijk kind’ noemde. Haar ouders voedden haar op met een dieet van Madonna, Celine Dion en Whitney Houston, hoewel ze ook omringd waren door klassieke muziek, vooral de muziek van Luciano Pavarotti, de favoriete zanger van haar opa. Dansbare bass synths, bruisende pop melodien en haar warme rijke stemgeluid geven je een nostalgisch retourtje naar je eigen jeugd. Vergelijkingen met Little Dragon, Joni Mitchell en Solange zijn hier zeker op z’n plek!

 • The Kiffness

  The Kiffness is de artiestennaam van de Zuid-Afrikaanse producer David Scott. Protestsongs, politieke parodiëen en Remixen die viraal gaan. Zo ging hij eerder viraal met een remix van Levan Polkka, een remake van The Wellerman en Oekraïense volksliederen. Met twee miljoen youtube abonnees en miljoenen views rijkt het bereik van The Kiffness tot ver buiten Zuid Afrika. Ook werd The Kiffness drie keer genomineerd voor een South African Music Award.

 • MAURINO

  Heb je wel eens moshpit zien ontstaan bij een Latinconcert? Als MAURINO op het podium staat is alles mogelijk. De Chileense Amsterdammer speelt met de energie van zijn publiek als geen ander. Geen concert zonder een stagedive. En zijn Spaanstalige maatschappijkritische lyrics zijn altijd raak. MAURINO zal voor altijd bekend staan als het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Ook gaat hij de boeken in als de frontman en singer-songwriter van de band TenTemPiés, waarmee hij voor de laatste keer in een uitverkocht Paradiso stond.

  Één ding is zeker; feest.

 • PEER

  PEER speelt aanstekelijke poprock met een randje en haalt inspiratie uit bands als Nothing But Thieves en The Neighbourhood. Kort na de release van hun debuut-EP speelde PEER internationale shows in Engeland en Azië. Na het uitbrengen van hun eerste album trapte de Zeeuwse band af met hun eerste headline clubtour in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

 • SASKIA CLARKE

  Al vanaf jongs af aan wist Saskia Clarke hoe te communiceren door middel van kunst en muziek. Ze herorganiseert haar gedachtes, vertaalt betekenissen van haar emoties en deelt de schoonheid van het vinden van geluk in kleine dingen. Verpak deze thema’s in een jas van Neosoul en R&B en je komt bij de spannende muziek van Saskia Clarke. Voor de liefhebber van Jorja Smith, KAYTRANADA en SAULT een must-see!

 • ROOS BLUFPAND

  Voorprogramma van De Dijk, een Duet met Paul De Munnik en samenwerkingen met Tangerine en Caro Emerald; Roos Blufpand gaat hard! De eigentijdse Roos Blufpand maakt Nederlandstalige dansbare elektropop. Perfect voor mensen die net als Roos niet van stil zitten houden.