zaterdag 5 oktober 2019

NEW WAVE CITY: JAPAN SPECIAL

Een dansavond met de beste new wave muziek uit de jaren tachtig. Het muziekliefhebbend collectief New Wave City neemt je terug naar de tijd van New Order, The Jam, The Sound, Human League en vele anderen! Liefhebbers van ongepolijste liedjes met gitaar, bas, drums en vooral attitude maken een trip down memory lane.

De eerste twee uur van de avond worden louter platen gedraaid van de Britse New Wave band: Japan!

glamrockNew Wavepost-rockpunksynthpop18+
Koop tickets
  • € 5,00
  • Kleine Zaal
  • 21:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

JAPAN
De roots van Japan (1974)  liggen in de glamrock, maar ze ontwikkelden naar verloop van tijd een uniek en eigen geluid met veel invloeden uit de elektronische muziek. Het accent kwam meer te liggen op synthesizers en Giorgio Moroder-achtige sequencerloops, terwijl de zang van leadsinger David Sylvian steeds meer op die van Roxy Music-zanger Bryan Ferry begon te lijken. De band heeft vervolgens veel invloed gehad op de New Romantics stroming uit het begin van de jaren tachtig.

O.a. bekend van de albums Obscure Alternatives (1978), Gentlemen Take Polaroids (1980), Tin Drum (1981)  en de single Ghosts die een topdrienotering haalde in de Britse hitparade.

80's Residance Party

– Den Haag New Wave City

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur