zaterdag 12 januari 2019

NEW WAVE CITY: Echo and the Bunnymen Special

De beste new wave muziek uit de jaren tachtig

Een dansavond met de beste new wave muziek uit de jaren tachtig. Het muziekliefhebbend collectief New Wave City neemt je terug naar de tijd van New Order, The Jam, The Sound, Human League en vele anderen!
 
Dit keer staat de eerste twee uur van de avond in het teken van Echo and the Bunnymen.
 
De heerlijke zwarte romantiek uit Liverpool verveelt na 30 jaar namelijk nog geen moment. De stem van Ian McCulloch blijft één van de mooiste in het genre, met lyrics van een Morrisey-achtige schoonheid. Een sound die niet alleen de oude fans kan bekoren, maar nog steeds nieuwe generaties luisteraars en fans aantrekt!
AlternativeNew Wavepostpunkpunksynthpop18+
Archief
  • € 5,00
  • Kleine Zaal
  • 21:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Hoe zou de openingsscène van Donnie Darko er uit hebben gezien zonder die perfect uitgekozen soundtrack ‘The Killing Moon’? Die knallertrack komt uit de koker van Echo & The Bunnymen; dé new-wave sensatie uit de jaren ’80. Met hits als ‘Silver’ en ‘Bring On The Dancing Horses’ mag de Britse groep zich tot één van de meest invloedrijke smaakmakers uit het tijdsperk rekenen.

First I'm gonna make it. Then I'm gonna break it.

– Echo and the Bunnymen met Bring on The Dancing Horses

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur