vrijdag 9 november 2018

Lyapis-98

Door: Stichting Oekrainers in Nederland

Op 9 november staat jullie een te gekke show te wachten in Het Paard, van SIARHEJ MIHALOK en zijn nieuwe project “Lyapis 98”. “Lyapis 98” is de reincarnatie van “Lyapis Trubetskoy” voor de uitvoering van oude geliefde nummers van de jaren 90 – begin 2000. We gaan uit ons dak op “Au”, “Metelitsa”, “Yabloni”, “Zelenoglazoe taksi”, “Ty kinula” en gaan het twintigste jubileum vieren van het album “Ty kinula”. Dit album heeft van “Lyapis” van de ene op de andere dag een cult punk-rock band gemaakt en heeft “Lyapis” grote populariteit gebracht.

Archief
  • Early Bird €30 | Normal €35 | VIP €50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

“Lyapis Trubetskoy” is een cult punk-rock band uit Wit Rusland uit de jaren 1990-2000. Gedurende hun bestaan maakten zij 13 complete albums, en elk nummer werd een hit. In 2014 werd aangekondigd dat de band ging stoppen, en dat er twee aparte bands “Brutto” en “Trubetskoy” werden opgericht. Op 14 april 2016 kwamen de ex-bandleden bij elkaar om “Lyapis-98” te creeren en al op 21 april hadden ze hun eerste gezamenlijke optreden.

“Ik vind het leuk dat wij “Lyapis 98” gaan legaliseren. Ik denk dat ik klaar ben om vrolijk en met volle overtuiging mijn “clown repertoir” te zingen. Ik heb een tattoo van een circustent en ballonnen die omhoog vliegen. Het is als in het nummer “Yarmarki kraski” – de nostalgie laat je nooit los. Ik kan serieus, volwassen en afwegend zijn, maar een circusartist en een “straat Gayer” blijven voor altijd bij me. Ik vind het leuk om mensen blij te maken. Ik vind mijn werk ook leuk. Ik vind het leuk om te zingen (en hopelijk kan ik het ook). Ik ga het bij al mijn creatieve projecten doen, eerlijk en met volle overtuiging!”

Proudly supported by Ukranian International Airlines