donderdag 5 september 2019

Joris Luyendijk

Let op: dit programma is vanwege slechte weersvoorspellingen verplaatst naar Paard.

De keuze voor Brexit en de verkiezing van Trump schokten velen in 2016. Hoe kon dit gebeuren? Al snel werd de schuldige gevonden: de filterbubbel. Opgesloten in een eigen wereldje horen mensen alleen nog maar gelijkgestemden. Een ideale voedingsbodem voor nepnieuws. Maar klopt dit wel? In het Bubbel College gaat Joris Luyendijk voorbij de bekende verklaringen voor het populisme.

Van de kopbal van Gullit op het EK van 1988 tot aan de opkomst van Wilders en Trump loopt een directe lijn. In een interactief college vol filmpjes en verhalen neemt Joris neemt je mee naar de momenten waarop zijn wereldbeeld barstte. Is niet de bubbel van de ander, maar die van jezelf misschien het probleem? Joris houdt je op confronterende wijze een spiegel voor.

Joris Luyendijk liet behoorlijk wat stof opwaaien met zijn publicaties over de financiële sector en de islamitische wereld. Ook correspondeerde hij in het midden oosten voor diverse Nederlandse kranten en veroverde hij meerdere prijzen voor zijn boekwerken. Ook spreekt hij regelmatig voor goed gevulde zalen; van Schouwburg tot boekhandel, van popzaal tot openluchtpodium. Moderator: Vincent Rietbergen. Vincent is een presentator bij het Haagsch College

Joris Luyendijk is een programma van het Haagsch  College.

Archief
  • € 14,50
  • € 14,50
  • € 17,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Hij schreef onder andere de bestsellers en prijswinnende boeken Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn.