maandag 5 november 2018

JARROD DICKENSON

David Ford

Let op dit Paard op Hol concert vindt plaats in het Paardcafé
(Prinsegracht 10, Den Haag)

Het is iets van een Texas-traditie om verhalen te vertellen, en de uit Waco afkomstige Jarrod Dickenson kan dat maar al te goed. Lange hoeden en nóg langere verhalen zijn verweven in de albums van de soulvolle americana singer-songwriter. Want al woont hij ondertussen in Brooklyn, in zijn hart blijft hij in Texas, en hij neemt het mee om te delen over de hele wereld.

Archief
  • € 7,50
  • Paard op Hol: Paardcafe
  • 20:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Jarrod’s veelgeprezen album ‘The Lonesome Traveler’ en zijn vervolg EP ‘Songs From Willow St.’ zorgden ervoor dat hij al een aardig deel van Europa mocht verkennen. Zo stond hij onder andere in het voorprogramma van namen als Bonnie Raitt, Don McLean en The Waterboys, wat hem een flinke en loyale fanbase opleverde van over de hele wereld. In 2017 kwam zijn laatste EP ‘Ready The Horses’ uit welke weer lovende reacties ontving: ‘’a combination of strong songs with a contrasting vocal vulnerability draws us into an album title that conveys the feeling that we’re being taken on a journey,’’ Aldus Get Ready To Rock.

Wij kunnen niet wachten tot de verhalenverteller bij ons in het intieme Paardcafé op de planken staat!

David Ford
David is niet zomaar een singer-songwriter, maar de meester van tranentrekkende ballads en meezingers. De Engelsman heeft de hele wereld over getoerd met artiesten als KT Tunstall, Elvis Costello en Ray LaMontagne en speelde op festivals als Bonnaroo. En dat je graag wat eerder komt om hem in het voorprogramma van Jarrod te zien, blijkt ook uit een recensie van The Guardian die hem “unmissable… one of Britains best” noemde.

In the tradition of old southern Americana, but with a feel of something current; storytelling with soul.

Chris Hawkins, BBC Radio 6 Music