GOLDKIMONO

donderdag 30 mei 2024 2024

De vrolijke en energieke sfeer van Goldkimono keert op 30 mei 2024 terug naar PAARD tijdens zijn S.O.O.N tour! De sonische trillingen, die zich bewegen op de beat van hiphop uit de jaren 90, van deze Nederlandse schrijver/producer, laten je met een positief perspectief naar de wereld kijken. Voor Goldkimono draait alles in muziek om energie. Deze feel-good energie brengt hij over met zijn levendige beats en zorgeloze teksten.

hiphop pop
archief
  • €25,00 *
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

In 2023 bracht Goldkimono zijn meest recente werk uit, genaamd ‘Something Out Of Nothing’. Het album verkent het thema van creatie en het idee van er iets van maken. Dit is volgens Goldkimono aan de luisteraar om dit in te vullen. Laat dit nou het leven, je situatie, relaties, je omgeving, gewoon ‘het’ in het algemeen zijn. Voor Goldkimono zelf is het schrijven van teksten en het maken van muziek de manier waarmee hij zijn gedachten kan vastleggen, gevoelens kan bevrijden en de schaduwen van de muren kan laten zingen. 

Op het album ‘Something Out Of Nothing’ worden veel verschillende onderwerpen onder de loep genomen, waaronder een nummer gewijd aan zijn vader en een ander nummer dat over de toestand van de wereld gaat. Gevoel blijft, net als in zijn vorige werk, een overkoepelend thema. Goldkimono benadrukt dat het uiteindelijk allemaal om de luisteraar draait; wat je meemaakt en hoe je je voelt, is voor hem het belangrijkst. Hij hoopt met zijn muziek een positieve invloed te hebben op de luisteraar.

Support: Sophia

De Nederlandse popzangeres en singer-songwriter Sophia stond kortgeleden in onze Kleine Zaal. Nu opent ze het optreden voor Goldkimono. Sophia schrijft emotionele liedjes die ze in een popjasje steekt, met sterke melodieën. Ze heeft van jongs af aan samengewerkt met producer Arno Krabman. Het eerste succesvolle resultaat van hun samenwerking was “Alaska”, het originele nummer dat heel Nederland in 2020 te horen kreeg tijdens de finale van The Voice of Holland, die ze op 17-jarige leeftijd won.