woensdag 23 juni 2021

EXCELSIOR LABEL NIGHT [PUBLIEK]

An Excelsior Songwriters’ Circle

Het idee is simpel: drie verwante artiesten delen een podium en spelen om en om een lied. Eigen stukken, een cover wellicht en misschien helpen ze elkaar ook een handje. Met Anne Soldaat, Bertolf en Yorick van Norden. Drie bijzondere singer-songwriters die alleen én samen iets moois gaan doen.

Deze avond is zowel fysiek als online te bezoeken. Wil je als publiek erbij zijn klik dan op de ticketbutton hier rechts.
Wil je vanuit huis meegenieten van de livestream? Meld je dan hier aan. Aanmelden voor de livestream kan tot 2 uur voor aanvang. Je ontvangt dan 1,5 uur voor de start de link naar de livestream per mail. 

singer-songwriter
Archief
  • € 7,50
  • € 7,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Anne Soldaat is al meer dan 30 jaar actief als songschrijver, zanger en gitarist. Hij maakte in die hoedanigheid meer dan 15 jaar deel uit van de popband Daryll-Ann. Na acht albums en vele optredens in binnen- en buitenland, ging de band in 2004 uit elkaar. Soldaat maakte in de daaropvolgende jaren (2007 – 2015) vier soloalbums voor Excelsior Recordings, produceerde – en speelde in – diverse andere bands (o.a. Tim Knol, Clean Pete) en maakte muziek bij films, reclames en een dansvoorstelling.

Met een intuïtief gevoel voor de gloriedagen van pop in de vingertoppen, schrijft Bertolf al jaren liefdesbrieven van drie minuten. Waar de een de Goden probeert op te roepen, doet Bertolf dat met zijn helden. De aangeboren liefde voor Paul McCartney weerklinkt in alles wat hij maakt. Maar voor een gemakzuchtige herhalingsoefening klopt u maar ergens anders aan. Na vele meters gemaakt te hebben in de band van Ilse de Lange en bij popmachine Her Majesty, blijft Bertolf schaven aan zijn eigen geluid.

Weinig albums van vaderlandse bodem werden de afgelopen jaren zo goed ontvangen als Yorick van Norden’s The Jester. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en volgde er in december 2018 een Edison nominatie. Naast het schrijven van liedjes was de supportshow voor Neil Young in de Ziggo Dome een persoonlijk hoogtepunt. Tevens trad hij toe tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent vanLooy (Das Pop) en vergezelde hij Anne Soldaat (Daryll-Ann) op een rondje Nederland met Unsung Heroes. Het Radio 2 Talent is uitgegroeid tot hofleverancier van Timeless Melodies.