maandag 27 juni 2022

DE WILLEM DREES LEZING 2022 – AHMED ABOUTALEB

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam zal de dertigste Willem Drees-lezing houden in de grote zaal van PAARD. De Willem Drees-lezing is jaarlijks een verdiepende avond over het gedachtegoed van Willem Drees, in een modern en actueel jasje.

De jubileumeditie van de Willem Drees Lezing vindt plaats in Paard en is ook te volgen als livestream.

Via de button rechts kan je tickets reserveren voor in het PAARD.

Liever via de stream kijken? Klik dan hier:  Haagsch College

uitverkocht
  • Om de lezing bij te kunnen wonen moet je je aanmelden.
  • Grote Zaal
  • 17:30
  • 18:15

De toeslagenaffaire schudde onze hele samenleving op. Hoe kon dit plaatsvinden? En waar was de menselijke maat gebleven? In deze jubileumeditie van de Willem Drees Lezing gaat burgemeester Aboutaleb in op de betekenis van de menselijke maat voor onze samenleving. Iedereen pleit ervoor, maar wat betekent het nu echt voor politici, beleidsmakers en –uitvoerders, en belangrijker: voor u en ons allemaal?

In zijn lezing geeft de burgemeester van Rotterdam zijn visie op de relatie tussen overheid en burger. “We zeggen nu nog te vaak: het staat in de wet, ik kan niets voor u betekenen. Maar we zouden eigenlijk moeten zeggen: juist daarom gaan we iets regelen.” Tijdens deze avond verzorgd theatermaakster en historica Eveline van Rijswijk een beeldcolumn en spreekt Monika Sie, directeur van Instituut Clingendael, over de internationale dimensie van de menselijke maat. Wat betekent dit voor mensen die op de vlucht zijn?

De Willem Drees Stichting
Het bestuur bestaat uit Jan van Zijl (voorzitter), Wim Drees, Leonard Geluk, Monika Sie Dhian Ho, Sharon Gesthuizen, Ab Engelsman (penningmeester) en Désirée Geerts (secretaris).

Programma
17.30-18:20 | Inloop met koffie/thee
18:30-20:00 | Lezing door Ahmed Aboutaleb, intermezzo door Eveline van Rijswijk, coreferaat door Monika Sie en Q&A’s.
20:00-21:00 | Borrel

In samenwerking met Haagsch College.