zondag 27 oktober 2019

DE HAAGSE POPDAG

De Haagse Popweek kent zijn hoogtepunt tijdens de Haagse Popdag, op de laatste zondag van de Popweek in het Paard. Tal van experts, professionals en ander meubilair uit de popsector zijn beschikbaar om zowat al je vragen te beantwoorden. In de avond staan de heetste Haagse acts op het menu van het Paardcafé en reiken we de Haagse Popprijzen uit. Natuurlijk zorgen we dat er tussendoor een snelle hap verkrijgbaar is!

Archief
  • Foyer
  • 16:00
  • 16:00

Vanaf 16.00 uur ben je welkom in de foyer van het Paard. Tijdens speeddates kan je zakelijk advies krijgen over zaken zoals: wanneer (en waarvoor) heb je eigenlijk een manager nodig? Hoe kom je het best onder de aandacht van boekers? Heb je nog iets aan een eigen website, of kun je beter alles via de socials doen? Ook kun je je eigen muzikale loopbaan laten toetsen door kenners, om er zo beter achter te komen hoe goed je nu precies bezig bent. Tot nu toe zijn Ties Timmer (Radar Agency), Maarten Middendorp (Agents After All), Jacco Toma (Kaiser Management) en Githa Biekman (AT Bookings) bevestigd. Zorg dat je op tijd komt, bij binnenkomst kun je inschrijven op maximaal drie professionals. Vol = vol.

De Haagse Popprijzen & live muziek

Natuurlijk worden ook de Haagse Popprijzen weer uitgereikt. Dit jaar zijn er vier categorieën:

  • Haagse Popprijs voor de Haagse act die het afgelopen jaar flinke stappen in zijn carrière heeft gemaakt (Winnaar 2018: San Holo);
  • de Music Support Award, de ondersteuningsprijs t.w.v. €1000,- aan Music Support (Winnaar 2018: Niko);
  • De prijs voor Beste Haagse Initiatief, de organisatie, instelling of het evenement die afgelopen jaar de meeste indruk maakte (Winnaars vorige jaren oa Sniester, PIP, Jam de la Crème);
  • en nieuw dit jaar: Beste videoclip.

Binnenkort kun je stemmen op de popprijs van het jaar!

De eerste bevestigde act die de Haagse Popprijzen muzikaal omlijst is Magic Moon.

Een optreden van Magic Moon is als een speurtocht in een vintage-winkel: de psychedelische rock wordt rauw geserveerd door een combinatie van stampende drums, meerstemmige zang, fuzzy gitaren en een dreunend orgel. Vorig jaar kwam debuut-EP ‘Night Circus’ uit op 12” vinyl. De band heeft inmiddels de eerste minuten op 3FM gemaakt en doet mee aan de Popronde 2019.