dinsdag 2 april 2019

Cursus Popgeschiedenis

Een cursus popgeschiedenis in een poppodium?! Hoe logisch! Daarom veranderen we de komende twaalf weken het Paardcafé elke dinsdagavond in een muzikaal klaslokaal en mag popdocent Arris Roordink zelf ook eens het podium bestijgen. 

Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf dinsdag 22 januari 2019 gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens deze twaalfdelige cursus popmuziekgeschiedenis. De meest trouwe studenten ontvangen aan het eind van de cursus van het Paard een certificaat Popgeschiedenis!

De cursus is uitverkocht.

Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:00

De popdocent: Arris Roordink
Arris was Programmeur van Poppodium Atak, richtte boekingskantoor Alles Los Agency op, is cultureel ondernemer en doceert al jarenlang popgeschiedenis aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Om ook andere geïnteresseerde muziekliefhebbers een lesje popgeschiedenis bij te brengen, geeft hij van 22 januari tot 9 april elke week op dinsdagavond twee uur les in Paardcafe. Roordink: “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof nu ook buiten de schoolmuren deel.”

Opzet Cursus Popgeschiedenis
22-1: Introductie & de eerste veertig jaar (deel 1)
29-1: De eerste veertig jaar (deel 2), Rhythm & Blues, Rock & Roll
5-2: The Beatles, British Invasion
12-2: The Summer of Love, Classic Rock
19-2: Avant Garde, New York & The Sex Pistols
26 -2: Soul, funk & disco
5-3: Postpunk
12-3: Reggae
19-3: Hiphop
26-3: MTV & Popmuziek, Dance (deel 1)
2-4: Dance (deel 2), Alternative Rock (deel 1)
9-4: Alternative Rock (deel 2) & Indie