woensdag 5 mei 2021

BEVRIJDINGSFESTIVAL ONLINE

KIJK HIER LIVE MEE!

Het Bevrijdingsfestival Den Haag kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden op het Malieveld. Het evenement verhuist daarom eenmalig naar poppodium PAARD. De optredens en interviews worden – helaas zonder publiek – van 13.00 tot 22.00 uur live uitgezonden op Den Haag TV en online.

Tijdschema concerten (bij benadering):

ASN BANK STAGE
15.30 uur Van Wanko
17.00 uur Handsome Poets
19.15 uur Suzan & Freek
20.30 uur Milow
21.00 uur Slotact (TBA)

SENA PERFORMERS STAGE
13.20 uur D. Meijer
13.45 uur JOAZ
14.15 uur Blueside
14.40 uur Nordin
15.10 uur The Sin Bin
18.30 uur Lauwtje
20.00 uur Merol

AMBASSADEURS VAN DE VRIJHEID
16.30 uur Jonna Fraser
17.30 uur Tino Martin
18.45 uur Davina Michelle

MADURODAM
21.00 uur DI-RECT

Tijdens de live stream van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn optredens te zien van de Belgische zanger MILOW, het zangduo SUZAN & FREEK, hiphopartiest LAUWTJE, zangeres MEROL en de rockbands HANDSOME POETS en VAN WANKO. Ook van de Ambassadeurs van de Vrijheid DAVINA MICHELLE, TINO MARTIN en JONNA FRASER zijn tijdens de uitzending optredens te zien. Het festival wordt afgesloten met een uniek live concert van DI-RECT vanuit Madurodam.

 

festivalHip Hop-livestreampoprocksinger-songwriter
  • Online livestream (vanuit PAARD)
  • 11:00
  • 11:00

Tussen de concerten door worden reportages vertoond, die allen te maken hebben met de thema’s Vrede en Vrijheid. Zo besteden we aandacht aan de Vrijheidscolleges, de film ‘Oorlog in Den Haag’, een scholierenproject met gedichten over vrijheid, de oorlogscollecties van de Haagse musea en Journalist voor de Vrede Carolien Roelants. Ook komt er een speciale editie van de stand-up comedyshow Puur Gelul.

Nicolette Krul, vorig jaar nog één van de Haagse Vrijheidsambassadeurs, presenteert het negen uur durende programma vanuit een televisiestudio in de foyer van het PAARD. Het gehele programma is op 5 mei tussen 13.00 en 22.00 uur te zien op Den Haag TV en verschillende websites waaronder Bevrijdingsfestivaldenhaag.nl, Bevrijdingsfestivals.nl, Denhaagfm.nl en Omroepwest.nl. Bovendien kan iedereen die dat wil het festival ook zelf streamen op de eigen website of social media.

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de eerder uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De strijd gaat tussen rappers D. MEIJER en NORDIN, rockbands THE SIN BIN en BLUESIDE, en het singer/songwritersduo JOAZ. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022. Ook gaat de winnaar enkele songs opnemen in de Basementstudio in Den Haag.

Voor de negen uur durende marathonuitzending op Den Haag TV en online werkt het Bevrijdingsfestival Den Haag samen met Den Haag TV, Omroep West, Haags Productiebedrijf, Bureau Visueel en Minigigs.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag 2021 is een productie van de R.G. Ruijs Stichting en wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Sena Performers, ASN Bank, vfonds, BZK, Prins Bernhard Cultuurfonds, De Haagse Hogeschool en Rembam Graphic Design.

 

Kijk voor het complete programma op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl