woensdag 16 juni 2021

BEHIND THE MUSIC MET DANCE-FOTOGRAAF RUTGER GEERLING [nieuwe datum]

Deze show is in verband met de maatregelen rondom Corona verplaatst.  Je tickets blijven uiteraard geldig en ticketkopers ontvangen mail over refund mogelijkheden. 

Wat is een artiest zonder beroemde iconische foto? De foto’s van Rutger Geerling hebben bijgedragen aan de imago’s van Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix. De Haagse dancefotograaf legde sinds 1995 alle grote dj’s ter wereld vast en maakte de opkomst van dance als insider mee. Dit najaar hangt zijn werk in het fotomuseum van het Vrijthof in Maastricht, ter ere van zijn 25-jarig jubileum. Op 8 januari 2021 is Rutger Geerling te gast bij de vierde Haagse editie van Behind The Music.

Koop tickets
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

Behind The Music is een avondvullend interviewprogramma waarin gasten aan de hand van beelden van oude FaceCulture-interviews en nieuwe interviews met gasten uit hun directe omgeving worden geïnterviewd. Bezoekers kunnen een intieme openhartige avond verwachten waarin ze de hoofdgast echt leren kennen. De gast sluit af met een kort optreden of een uitleg van hoe hij werkt. De avond duurt twee en een half uur en gasten krijgen ruimschoots de gelegenheid zelf ook vragen te stellen aan de gasten. In een eerdere editie in PAARD waren bijvoorbeeld Tim Akkerman en Rinus Gerritsen te gast.

Het is die achtergrond in de actiesport die Geerling een unieke manier van werken geeft. Veel elementen neemt hij mee als hij muziek gaat fotograferen. ‘Ik zoek de grenzen op en sta op moeilijke plekken om de beste foto’s te maken. Daarnaast moet je in de actiesport op zoek naar het mooiste moment in de beweging van de sporter.’ En dat zie je in zijn dj-foto’s. Geerling weet precies wanneer hij moet klikken. Hét moment van de break, de dj springt omhoog en het publiek maakt zich op om los te gaan. Geerling heeft die foto’s.

Rutgers foto’s zijn nooit willekeurig; ze vertellen het hele verhaal. Dat maakt hem uniek in zijn soort.

Martin Garrix