ANTILLECTUAL + The Cooper & Forest Pooky Experience

vrijdag 7 juni 2024 2024

Op deze avond slaan ANTILLECTUAL en COOPER de handen in één voor een Double Bill punkrock show in het Paardcafé!

Antillectual groeide op met jaren ’90 skatepunk, jaren ’00 emo en jaren ’10 orgcore. Een filosofische, krachtige en aanstekelijke vibe, met invloeden van buiten de punkrockwereld zoals de DIY-politiek van Crass, de authenticiteit van Hüsker Dü en de gitaaracrobatiek van Van Halen.

In 2005 begon Antillectual met het uitbrengen van albums en touren. Sindsdien heeft de band het romantische idee van een tourende band geperfectioneerd. Ze hebben wereldwijd meer dan duizend spetterende liveshows gespeeld en de fakkel van de Europese punkrock gedragen. Antillectual heeft albums uitgebracht van Noord- tot Zuid-Amerika, van Europa via Turkije en Rusland, tot Azië.

Voor het eerst in zeven jaar heeft Antillectual een volledig album uitgebracht. Met gloednieuwe nummers, eerder uitgebrachte singles en een samenwerking met The Punk Cellist. TOGETHER verwijst naar zowel de staat van de wereld, de muziekindustrie als de aanpak van Antillectual’s album.

Nadat Den Haag de wereldwijde primeur van The Cooper & Forest Pooky Experience (het samenwerkingsproject tussen de Haagse punkrock veteranen Cooper en de Frans/Amerikaanse singer-songwriter Forest Pooky) heeft gehad, is de band terug in het Paardcafé om samen met het minstens zo geroutineerde Antillectual de Prinsegracht op z’n grondvesten te doen laten schudden. De zelfgetitelde plaat is gemaakt en deze show kun je beschouwen als de presentatie van eerste single Turn the Wheel.

Photo Cooper by VINCENT GILLOT – KROUNDAVE

archief
  • Café
  • 20:30
Nieuwsbrief