URBAN VOODOO MACHINE

vrijdag 26 april 2013 2013

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Het in Londen residerende Urban Voodoo Machine is geïnspireerd door de sfeer en geest van het ouderwetse circus, en dat is te horen. De band switcht moeiteloos van opzwepende hoempapa’s tot zware, soms bijna kolderieke treurmarsen. Hun muzikaliteit en dansbaarheid is allang bewezen op festivals. Nu dus in de clubs: Urban Voodoo Machine.

Naast de traditionele gitaar-piano-drums-bas combinatie, kan deze groep ook prima uit de voeten met viool, trompet, banjo, wasbord, contrabas, gong, mandoline, accordeon, mondharmonica, saxofoon, tuba en de sousafoon. Ja, dat klinkt als een heerlijke chaos. De unieke sound was zo verleidelijk, dat het collectief door festivals van over de hele wereld werden uitgenodigd om te komen spelen. Wat te denken van Glastonbury, Download, Bestival. Bulldog Bash, Hard Rock Calling en ons eigen Into The Great Wide Open?

Ben je klaar voor een avondje Bourbon- Soaked- Gypsy- Blues- Bop ‘N’ Stroll? We hopen het wel, want zonder mentale voorbereiding is er een kans dat je er niet geheel onverslaafd vanaf komt…