MDUNGU

Deze 9-mans formatie biedt een opzwepende mix van Malinese muziek, Senegalese mbalax en Nigeriaanse afrobeat. Een dansbaar en authentiek geluid.

vrijdag 13 januari 2012 8345

Mdungu, een negenmansformatie bestaande uit Nederlandse, Spaanse, Gambiaanse, en Luxemburgse muzikanten brengt haar muziek met flair en energie die geen publiek onberoerd laat. De Afrikaanse muziek van Mdungu is een sterke muzikale ervaring;  het funkt en groovet, voedt je ziel en stuurt je voeten. Krachtige percussie, pakkende melodieën en scherpe teksten introduceren je in een wereld waar geen verleden en geen toekomst is. Geen grenzen en geen paspoort. Wanneer Mdungu aftrapt is het de muziek die heerst, en zo hoort het.

World
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Mdungu’s debuutalbum Afro What!? kwam mei 2009 uit en is gemixt door producer en gitarist Justin Adams, bekend als producer van de band Tinariwen en als gitarist van zijn eigen groep Soul Science en Robert Plants Strange Sensation. Afro What!? werd verkozen door Mixedworldmusic.com tot beste wereldmuziek album van 2009 in Nederland geproduceerd. In oktober 2011 wordt het tweede album van Mdungu verwacht.

De pers over AfroWhat!?-
‘… hun opzwepende mix van Malinese muziek, Senegalese mbalax en Nigeriaanse
afrobeat klinkt authentiek en echt” (Volkskrant)

‘Een frisse debuutplaat waarop afrobeat hand in hand gaat met muziek van de Malinese griots (troubadours), Senegalese mbalax en wat Congolese soukous. Een verrassende mix” (De Standaard, 3 sterren uit 4)

“Een debuut om van te smullen! (…) Kippenvel.” (Mixed Magazine)