KRIS BERRY & PERQUISITE

zaterdag 21 december 2013 2013

Support: Eveline Vroonland'De samenwerking van zangeres Kris Berry met producer en componist Perquisite (…) is een gouden greep. We zijn verkocht en trots op dit topduo van eigen bodem,' aldus Jan Magazine. De twee presenteren eind dit jaar hun cd 'Lovestruck Puzzles', de uitkomst van schrijfsessies tussen twee muzikale breinen.Kris en Perq ontmoetten elkaar in de zomer van 2011 bij een Amsterdamse jamsessie. Kris had op dat moment net haar eerste EP uitgebracht en Perquisite was druk aan het touren met zijn album ‘Across’; zijn eerste release na de beëindiging van de samenwerking met Pete Philly. Al snel raakten de twee in gesprek en ontstond het plan om een keer in de studio af te spreken. “Van het een kwam het ander en voor we het wisten hadden we 15 nummers geschreven” aldus Perquisite. Het geluid is dan ook het best te omschrijven als een samensmelting van de twee achtergronden; bluesy, soulvolle en melancholische muziek waarin de emotie en de groove bepalend zijn”.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Het album Lovestruck Puzzles is in september 2013 uitgekomen op Unexpected Records. De reacties op het album zijn unaniem lovend:

Eric Corton, 3FM:
WAT…EEN…GOEIE…PLAAT!! Te gekke productie en Kris zingt betoverend mooi!”

MARIE-CLAIRE:
Potverdrie, wat een trofee van een plaat! Lovestruck Puzzles is het gouden ei dat Perquisite en Kris Berry samen legden.”

COSMOPOLITAN:
Zij: heel erg knap en een stem die na uren op repeat nog steeds niet gaat vervelen. Hij: (…) een topproducer.”

Erik Damen, PLATOMANIA:
Eigenlijk zijn alle tien nummers pareltjes.”

 iTunes:
Met frisse percussie die de vaart erin houdt en energiek piano- en gitaarwerk creëert dit duo uit Amsterdam een dramatische context voor de aparte, gevoelvolle stem van Berry. “

De support komt deze avond van Eveline Vroonland. Deze solo-muzikante heeft aan haar eigen stem en een loopstation genoeg om heerlijk sferische nummers met duidelijke soul-invloeden te produceren.