vrijdag 23 november 2012 8346

JAMES BURTON & MUFKIN TASS

Win een Meet & Greet!Exclusief voor Den Haag: Voor de show in Paard van Troje zal er een Meet & Greet plaatsvinden met James! Tickets zijn zéér beperkt en kunnen besteld worden door te mailen naar [email protected]. Heb je al kaartjes en wil je ook bij de Meet & Greet zijn, mail dan ook en we zorgen dat je James kan ontmoeten!
Pop/Rock
Archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:30

Gitaarlegende James Burton heeft in de jaren 50 met Dale Hawkins en Ricky Nelson aan de oerknal van de rock & roll gestaan, in de jaren 60 met The Everly Brothers en Emmylou Harris aan de wieg bij de geboorte van de countryrock en is de afgelopen 50+ jaar de smaakmaker geweest voor de sound van artiesten als Elvis Presley, John Denver, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison en The Monkees. In 2009 won hij met Brad Paisley nog een Grammy Award in de categorie ‘Best Country Instrumental Performance’. De man mag met recht een levende legende worden genoemd, wat hem in de USA zelfs een eigen standbeeld opleverde.

“You don’t always get a chance to sing harmony with Roy Orbison and play guitar next to James Burton. That’s a dream.” (Bruce Springsteen, 1987)

In het voorjaar van 2010 kwam deze droom uit voor de Nederlandse band Mufkin Tass, toen zij Burton mochten begeleiden tijdens een Europese tournee. Dit was tot dan een unieke gebeurtenis, alleen al omdat Burton zich nooit eerder door een Nederlandse band liet begeleiden.

Opnieuw zal er kriskras door Europa gereisd worden en brengt de 2012-edite van “50+ years of legendary music” breekbare country songs, wilde rock & roll toppers en pop klassiekers. Ook dit keer zal er niet voorbij worden gegaan aan de “vergeten pareltjes” van de popmuziek waarop Burton zijn onmiskenbare gitaarspel heeft toegevoegd. Hoe vaak krijgt men de kans om een levende legende in topvorm aan het werk te zien?