SEVN ALIAS: TRAP GRAMMY TOUR

Rauwe, eigenzinnige straatrap. Voorprogramma: Kevin

donderdag 1 december 2016 8358

Voorprogramma: KevinSevn Alias is de man van het moment. De rapper maakt rauwe, eigenwijze straatrap die overal in Nederland uit de auto's pompt en op de iPhones speelt, maar staat ook op alle belangrijke Nederlandse festivals en is de meest gehypete MC van het land. En terecht.

Hip Hop-
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Eigenwijze trap
Sevn Alias werd 19 jaar geleden geboren in Amsterdam West, woont in Almere, representeert Rotterdam Airlines en rapt met Marokkaanse slang. Hij staat op tracks van o.a. Ali B, Hef en SBMG, maar is boven alles een gedreven solo-artiest van nietsontziende trap zoals die ook in Atlanta wordt gemaakt. Maar dan een tikkeltje eigenzinniger en donkerder.

De beste rapper van het moment
Met zijn eerste mixtape Twenty Four Sevn en vooral banger Ma3lish brak Sevn Alias vorig jaar definitief door. Het nummer werd door het verzamelde Nederlandse hiphopjournaille gestemd tot de meest verdienstelijke pokoe van 2015, nog boven tracks van Fresku, Hef, Lil’Kleine en Ronnie Flex. Zijn sessie bij 101Barz werd ondertussen de bestbekeken sessie ooit van het succesvolle hiphopplatform, en Rotjoch (101Barz) en Kees de Koning (Top Notch) noemen Sevn Alias nu al de beste rapper van het moment.

2016: het jaar van Sevn Alias
Maar dat was pas het begin: 2016 belooft echt het jaar van Sevn Alias te worden. Volgens VPRO 3voor12 was zijn show op Noorderslag het absolute hoogtepunt van het showcasefestival. Zijn tweede mixtape Twenty Four Sevn 2 is inmiddels al miljoenen keren gestreamed op Spotify en YouTube. En al die successen kwam hij deze zomer live verzilveren met shows op alle relevante popfestivals: van Paaspop tot Best Kept Secret en van Woo-Hah tot Lowlands. Hij brak stages af met zijn razendsnelle flow, sterke podiumpresentatie en gruwelijke tracks en werkt ondertussen óók nog aan zijn debuutalbum.