ALFREDO RODRIGUEZ & PEDRITO MARTINEZ

woensdag 15 april 2020 2020

Helaas is dit evenement vanwege Corona geannuleerd. De ticketkopers ontvangen mail.

Jazz percussie piano
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Presented by Mondriaan Jazz in samenwerking met ProJazz

Apart van elkaar zijn Alfredo Rodríguez en Pedrito Martinez grootheden in de Cubaanse muziek. Samen maken ze intense, intieme nummers waarbij geest noch lichaam lang stil kan zitten.  Hun album ‘Duologue’ (2019) barst van de rijke Cubaanse composities, geworteld in West-Afrikaanse muzikale traditie.

Alfredo Rodríguez was als kind al idolaat van muziek en het allerliefst wilde hij drummer worden. Maar om op het conservatorium toegelaten te worden, koos hij toch voor de piano. Een goede keuze, want de Cubaan ontwikkelde zich al op jonge leeftijd tot een elegante, maar ook explosieve virtuoze pianist en behoorde al snel tot de besten van zijn generatie. Een uitnodiging voor het prestigieuze jazzfestival in Montreux, waar hij Quincy Jones ontmoet, blijkt zijn doorbraak. In de afgelopen jaren bracht hij vijf ijzersterke albums uit, waarvan de laatste in duo met Pedrito Martinez.

Pedrito Martinez is geboren en opgegroeid in Havana. Martinez begon voor zijn tienerjaren professioneel op te treden met lokale legendes als percussionist Tata Güines, evenals het folkloristische ensemble Los Muñequitos de Matanzas. Sinds hij in 1998 naar New York is verhuisd, heeft hij de percussie- en jazzwereld veroverd. Martinez werkte onder andere samen met het Yerba Buena-collectief, Claudia Acuña, Mark Weinstein, Brian Lynch en heeft zijn eigen combo, The Pedrito Martinez Group. Voor de zijn eigen combo ontving hij in 2013 een Grammy-nominatie.