SLOPER

Nieuwe heavy classic rock van o.a Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger)

zondag 7 november 2021 8374

Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger) beginnen een heavy supergroep! Samen met de Britse gitarist Peter Shoulder (WintervilleThe Union en Silverthorne) en gitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg starten de twee drummers het muzikale deconstructiebedrijf Sloper. Met twee drumstellen, dus dubbel zo hard!

7 november 2021 zijn ze te zien in PAARD, met Splinter als voorprogramma!

classic rock rock n roll
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens – drummers van respectievelijk Golden Earring en Triggerfinger– zijn goeie vrienden. Cesar was meerdere malen special guest tijdens Triggerfinger shows en eerder gaven ze ook gezamenlijk drum clinics. Mario was van de partij tijdens het bijzondere en veelbesproken evenement ‘2000 Drummers Aan Zee’, een waanzinnig spektakel voor maar liefst 2000(!) deelnemende slagwerkers. Op 9 september 2018 speelden tal van gastdrummers en gastartiesten onder leiding van Cesar twee uur lang de sterren van de hemel op het strand van Scheveningen. Met als hoogtepunt het optreden van Golden Earring en Triggerfinger samen op het podium, begeleid door 2000 drummers.

De Brit Peter Shoulder (uit Newcastle) verdiende zijn sporen al ruimschoots in metalband Winterville, waarbij Mario op de drumkruk zat. Peter werd frontman van The Union, die het in Engeland goed deed, en die in Benelux rondtoerde als voorprogramma van Triggerfinger.

Fabio Canini is een Limburgs (BE) gitarist, een illustere onbekende die desalniettemin heel wat kilometers op de teller heeft. Fabio speelt vrijwel continu live met allerhande bands, waarin hij de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt als sessie gitarist. Een onbekende held, zeg maar gerust.

Splinter
De band ziet zichzelf liever als onderdeel van die opstandige rotjeugd, dan van de grijze, gevestigde orde, met alle voorspelbare venues en muziek die daarbinnen worden aangeboden. Het liefst wil Splinter al die mensen en groepjes die met hun eigen alternatieve dingen bezig zijn verenigen. Dat klinkt als een serieuze ambitie, en dat is het misschien ook, maar uiteindelijk gaat het simpelweg om een hele hoop onvervalste energie, die mensen bij elkaar brengt. En dat is waar deze band van aan elkaar hangt.

“ "Pure classic rock vol riffs en roffels. Geweldige festivalband." “

Dagblad van het Noorden