vrijdag 8 mei

PAARD BLOG: Januari – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Door: Henk Koolen

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. We vliegen de startblokken uit met de eerste editie. Welke releases waren de eerste maand van het jaar die moeite waard? Om er in te komen een overzicht van de vijf albums die je volgens Henk in januari niet mocht missen. We hebben ze alvast voor je verzameld in deze afspeellijst.

JANUARI
Bombay Bicycle Club
– Everything Else Has Gone Wrong (Caroline)
Zeer verrassende come-back-to-form van Bombay Bicycle Club, a bit older, a bit sadder, a bit wiser. Boeiende cocktail van post-rock, psychedelische folk en krautrock.

Keeley Forsyth – Debris (Leaf)
Actrice Keeley Forsyth debuteert op haar veertigste met een somber album in samenwerking met jazzmusicus Matthew Bourne. Aanbevolen voor fans van Karen Dalton, Marianne Faithful en Nico.

Bonny Light Horseman – Bonny Light Horseman (37d03)
Ingetogen gelegenheidsalbum van een trio bestaande uit singer/songwriter Anaïs Mitchell, zanger/gitarist Eric D. Johnson (Fruit Bats) en producer Josh Kaufman (The National, Josh Ritter). Muzikaal verwant aan die andere Bonnie (Prince Billy).

Dan Deacon – Mystic Familiar (Domino)
Wederom een opzwepend album van elektronisch muzikant Dan Deacon uit Baltimore, minimalistisch met maximaal effect. Dancemuziek voor gitaarliefhebbers.

Squirrel Flower
 – I Was Born Swimming (Polyvinyl)
Achter de band(?)naam Squirrel Flower gaat de uit Boston afkomstige singer/songwriter Ella O’Connor Williams schuil, een talent in de hoek van Torres en Adrianne Lenker (Big Thief).

>>>>>> Lees hier de volgende editie van februari >>>>>>