vrijdag 8 mei

PAARD BLOG: Februari – LET’S BRIEFLY SUMMARIZE, SHALL WE?

Door: Henk Koolen

Een overzicht van mooie nieuwe releases per maand, door programmeur Henk Koolen. Dit keer gaan we door de releases van februari. En dat waren er een hoop! Welke releases waren die maand die moeite waard? Een lijst van albums uitgekomen in februari van dit jaar die je niet mocht missen. We verzamelden ze voor je in deze afspeellijst. Luister en lees mee met het beste uit februari.

FEBRUARI
HMLTD – West Of Eden (Lucky Number)
HMLTD (Voorheen Happy Meal Ltd.) komt uit London en debuteert met een merkwaardige mix van stijlen: industrial, electro, glamrock, vaudeville. Als er festivals waren deze zomer zouden ze het daar vast goed doen met hun meezingbare tracks.

Shopping – All Or Nothing (FatCat)
Ook Shopping komt uit London. Hun vierde album zou ook veertig jaar geleden verschenen kunnen zijn temidden van releases van Delta 5, Girls At Our Best, Au Pairs en The Slits. Postpunk noemen we dat nu.

Moses Boyd – Dark Matter (Exodus)
Mogelijk het beste album van het jaar tot dusver. Jazz voor mensen die niet van jazz houden. Het debuut van Moses Boyd (uit London, het zal wel weer niet) combineert de sounds van Brainfeeder, Mo Wax en International Anthem tot een perfecte cocktail.


Gil Scott-Heron – We’re New Again: A Reimagining By Makaya McCraven (XL)
Nadat eerder Jamie XX Gil Scott-Heron’s laatste album ‘I’m New Here’ onder remixhanden nam is het nu de beurt aan jazz-drummer en producer Makaya McCraven (eerder te gast op Mondriaan Jazz).

Bambara – Stray (Wharf Cat)
Nog meer postpunk, maar dit keer uit New York met supergoede songs die het genre overstijgen. Ze toerden met A Place To Bury Strangers, METZ en Algiers, dus dan weet je een beetje hoe dat klinkt en ze zouden op Sniester hebben gestaan.

Beach Bunny – Honeymoon (Mom + Pop)
Lekkere rammelpop van de uit Chicago afkomstige Lili Triffilio en onderdeel van iets wat op een beweging lijkt van springerige pop-bandjes als Cherry Glazerr, Bleached, Diet Cig, Charly Bliss en The Regrettes

Katie Gately – Loom (Houndstooth)
Het woord somber viel al een keer en is ook zeker van toepassing op dit dark-ambient album van Katie Gately, waarop ze het zorgen voor haar aan kanker lijdende moeder probeert te verwerken. Ze zou eigenlijk op Rewire hebben gespeeld.

Lanterns On The Lake – Spook The Herd
Lanterns On The Lake is een Noord-Engelse band die met ‘Spook The Herd’ hun vierde prima plaat aflevert, voor liefhebbers van smaakvolle indiepop à la Belle & Sebastian, The Twilight Sad en The xx.

>>>>>> Lees hier de volgende editie van maart >>>>>>

<<<<<< Lees hier de vorige editie van januari <<<<<<