Jonathan Herman
donderdag 16 december 2021

ZUCO 103

In april speelden dé grondleggers van Brazilectro Zuco 103 al in PAARD tijdens een spectaculaire livestream op PAARD TV, 16 december komt Zuco 103 terug met hun clubtour! Met al ruim 22 jaar muzikale samenwerking in de zak, is Zuco 103 pionier van het mix-match genre Brazilectro; een samensmelting van samba, jazz en elektronische muziek, met invloeden uit de wereldmuziek, dub en drum ’n bass.

Al sinds 1999 werkt de groep aan hun unieke sound en anno 2021 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit. De wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense geluidsstorm, die live de zalen laat stuiteren van energie. Op 16 december kun je live mee dansen in de Kleine Zaal.

BrazilectroelectronischJazzwereldmuziek
Koop tickets
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Sinds de eerste release Outro Lado (1999) is Zuco 103 internationaal bekend en geliefd om hun originele Brazilectro-geluid. Zuco 103 begon in 1999 met zangeres Lilian Viera, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger. De samenwerking ontstond door de levendige muzikantenwereld rondom acid jazz groepen zoals SFeQ en New Cool Collective.

Je zou Zuco’s sound kunnen zien als een gemoderniseerde variatie van de Tropicalia-stroming in het Brazilië van eind jaren zestig. In tegenstelling tot de Braziliaanse stroming, haalt Zuco haar inspiratie uit westerse pop en rock om hun sound te vormen. Intussen heeft Zuco al Drum ‘n’ Bass en dub versneden met samba en bossa, op een manier die het verrassend dansbaar bleek. Ze stonden naast nationale festivals als Lowlands en North Sea Jazz internationaal ook op Fuji Rock in Japan en Rock Werchter.

 

Een van de meest ervaren krachten in de tropische elektronica.

Leendert van der Valk – NRC Handelsblad