vrijdag 20 november 2020 8371

Zeno van den Broek & Slagwerk Den Haag VROEGE SHOW

PAARD x SLAGWERK DEN HAAG pt.1: MA(N|CHINE)

Een turbulente periode getekend door de pandemie creëert ook ruimte tot het slaan van nieuwe bruggen. PAARD en Slagwerk Den Haag bundelen daarom de muzikale krachten. Met gepaste trots presenteren we op 20 november de spraakmakende voorstelling Ma(n|chine), tot stand gekomen door Zeno van den Broek en Slagwerk Den Haag!

De show wordt 2x uitgevoerd voor een beperkt aantal publiek, ook kan je meekijken vanuit huis voor slechts 5 euro.
Vroege show (18:30/19:45)
Late show (20:15/21:30)
Livestream (20:30/21:30)

 

Klinkt als Voor liefhebbers van REWIRE, TodaysArt & FIBER Festivalelektronischlive v/apercussievisueel
Archief
  • € 20,00
  • € 20,00
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 18:30
  • 19:00

*incl € 3,00 servicekosten

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunsten.

MA(N|CHINE)
Vier slagwerkers, gemodificeerde bassdrums en verschillende drumrobots onderzoeken de relatie tussen mens en machine in het transdisciplinaire werk Ma(n|chine) van Zeno van den Broek. In de karakteristieke uitgebeende, maar intense minimalistische visuele en muzikale stijl van deze veelgeprezen maker gaan performers uit het digitale domein een dialoog aan met die van vlees en bloed. Een overweldigende verkenning van het spanningsveld tussen het algoritmische én het menselijke in compositie en uitvoering. Bekijk dit filmpje voor een een impressie.


PAARD x SLAGWERK DEN HAAG
Verwacht een reeks concerten van de top musici van het innovatieve Slagwerk Den Haag, custom made voor de Grote Zaal van PAARD. De avontuurlijke groep weet na ruim 40 jaar nog steeds relevant te blijven door samen te werken en co-creëren met toonaangevende choreografen, producers en andere spannende nieuwe makers uit diverse kunstdisciplines. Zo zijn ze momenteel op tournee met Club Guy & Roni met een totale remix van de klassieker Swan Lake, speelden ze eerder dit seizoen op een sculptuur van Joep van Lieshout en hebben ze een concert met Jameszoo in voorbereiding.

Veilig concertbezoek in PAARD
We willen zoveel mogelijk van het huidige programma op aangepaste wijze laten doorgaan. We doen dit op een zo veilig mogelijke manier en binnen de regelgeving van de overheid. Wij hopen dat iedereen samen met ons keihard zijn best blijft doen om de maatregelen binnen en buiten PAARD na te leven. Voor meer informatie klik hier.

‘...dazzling percussion group, similarly combined virtuosity and theatricality...’

Door de New York Times.