ZEA

zaterdag 8 juni 2024 2024

Zea is Arnold de Boer, geboren en getogen in Fryslân, gevestigd in Amsterdam. Zijn muziek is soms intiem, hartverwarmend, poëtisch, dan weer zeer energiek, urgent, eigenzinnig en gedreven door syncopisch trance-achtig gitaarspel.

Hij startte in 1995 Zea als band. Hij speelt gitaar, trompet, synths en beat machines en zingt zowel in het Engels als in zijn moedertaal Fries (Fries). In 2003 werd Zea een duo en sinds 2009 is Zea het soloproject van De Boer waar hij zoals bij deze show ondersteund wordt door Ineke Duivenvoorde (drums) en Harald Austbø (cello). In 2009 sloot Zea zich ook aan bij de Nederlandse underground band The Ex. Zijn werk met de Ghanese kologo-ster King Ayisoba kreeg wereldwijde aandacht en toeren ze sinds 2012 samen de wereld rond waar hij een nieuwsgierig publiek ontmoet dat de boodschap, het gevoel en de poëzie van zijn Friese liedjes misschien niet letterlijk bebevatten, maar wel begrijpt.

Zea heeft meer dan 2000 concerten gespeeld in meer dan 40 verschillende landen op zes continenten. Hij organiseert, boekt, speelt, neemt op, mixt, rijdt, verkoopt, beheerst en luistert volledig onafhankelijk van de reguliere muziekindustrie en zal dit blijven doen omdat hij gelooft dat de muziekindustrie dat ook is als vergif voor de ziel.

Dit is een gratis show. Je hoeft je enkel te registreren door een ticket te claimen.

 

archief
  • Café
  • 20:00
  • 20:00
Nieuwsbrief