vrijdag 4 mei 2018

YUNG NNELG

Grandslam Tour Pt. 2

Yung Nnelg, een artiest waar we niet meer omheen kunnen. De jonge Amsterdamse rapper is inmiddels al flink aan de weg aan het timmeren. Met zijn EP ‘contra’ heeft hij zich losgemaakt van de andere rappers en groepen als Veldentaal en SMIB. Al direct vanaf zijn solo debuut is het duidelijk dat Yung Nnelg zijn eigen geluid volgt. Met shows op festivals zoals Woo Hah!, Best Kept Secret en Appelsap heeft hij zijn plek binnen de Nederlandse hiphop scene veroverd.

Archief
  • € 10,00
  • € 10,00
  • € 12,50
  • Kleine Zaal
  • 20:05
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

In 2014 bracht hij zijn eerste mixtape ‘What Else’ uit en hiermee wist hij zich meteen te onderscheiden van andere rappers. Hij sloot zich aan bij de rapgroep Veldentaal met o.a. Bokoesam en Idaly en stond hij op Appelsap, een van de bekendste hiphopfestivals van Nederland. Zijn eerste officiële single ‘Chamos’ kwam uit in 2015 en werd zo goed ontvangen dat het nummer werd verkozen tot een van de beste nummers van dat jaar, én het hem een plek opleverde in het voorprogramma van de tour van De Jeugd van Tegenwoordig.

Met zijn nieuwe album ‘Fox P2’ heeft wéér een totaal eigen sound en laat zien waarom hij deze plek in de hiphop scene heeft veroverd!

Support:
Jaja, Fosa YG en Loopey gaan de boel opwarmen! Beste vrienden sinds groep 1: waar je Fosa ziet, zie je Loopey, en ze maken dan ook dikke raps samen. Kom dus lekker op tijd voor deze mannen. Klik hier voor een keiharde tune.

De beats zijn vaak zo gek en tegendraads dat Travis Scott er ook wel op had kunnen springen. Dan weer wordt de stem van Nnelg weird vervormd, dan weer krijgt een trapbeat een episch rock-outro.

Timo Pisart, 3voor13