zondag 24 februari 2019

YODOK III

Lärmschutz

Wat. Een. Trio. De Noorse muzikanten Kristoffer Lo (tuba/flugabone) en Tomas Järmyr (drums) perfectioneerden hun line-up met Dirk Serries, een fenomeen in de Belgische muziekwereld. De match is geen wonder: vooruitstrevendheid is de gemene deler, en muzikale grenzen zijn uit den boze.

ambientdoomfreejazznoisepost-rockWe Are Public
Archief
  • € 12,50
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Yodok III brengt je dan ook de meest avontuurlijke klanken waarbij uiteenlopende genres als ambient, doom, noise, klassiek op zeer ingenieuze wijze zijn verweven. Het drietal verzekert je een intense rit richting ongekende climax, eentje die bij vlagen doet denken aan een band als Godspeed You! Black Emperor. Lekker.

 

Lärmschutz mishandelt snaren, koper en knopjes tot de vellen erbij hangen, aan de instrumenten én aan de spelers! Hun geïmproviseerde freejazz is in your face, ongeremd en onvoorspelbaar, want geen noot is vooraf afgesproken. Integendeel! Ze zijn juist op hun best wanneer gitaar, trombone en electronica elkaar lekker dwarszitten zodat muzikanten én publiek afgemat het einde halen. Vorig jaar brachten ze wel dertien nieuwe releases uit, komend jaar nemen ze elke maand een splitcassette op met een gelijkgestemde artiest. Op deze avond lanceren ze hun februari-opbrengst: een cassettetape met Dirk Serries van Yodok III.

 

Deze show is een samenwerking tussen PAARD en ProJazz.

"Om uit te komen bij de overtreffende trappen van overweldigend, ontroerend, louterend en alomvattend. Een climax die maar voortduurt en voortduurt en nog veel te kort is. Grote woorden? Nog doen ze deze muziek geen eer aan!."

Kindamuzik

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur