vrijdag 29 mei 2020

YELFRIS VALDES [uitgesteld]

Helaas is dit evenement per direct uitgesteld. Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet en het RIVM zullen tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden in PAARD en Paardcafé. Op dit moment lijkt het er op dat we voor alle evenementen nieuwe data kunnen vinden. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Er wordt hier achter de schermen hard gewerkt om bezoekers van zoveel mogelijk informatie te voorzien en zo mogelijk de evenementen te verplaatsen. Paard houdt ticketkopers op de hoogte via de mail. Op de website en op onze socials houden we u op de hoogte van nieuws. Lees hier meer.

afro-cubaanselektronischLatin
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Presented by Mondriaan Jazz in samenwerking met ProJazz

Yelfris Valdés is een trompettist uit Cuba en heeft onder andere gespeeld met grote namen als Buena Vista Social Club, Madonna en Michael Kiwanuka. Vorig jaar kwam zijn debuutalbum als solo-artiest uit, genaamd ‘For the Ones…’ welke beschreven wordt als experimenteel en avontuurlijk. In dit album mixt hij vernieuwende electronica met zijn meditatieve trompetklanken.  De mix van latin, elektronisch en traditionele afro-cubaanse muziek gepaard met zijn rauwe zang zal je niet snel vergeten.

De trompettist begon op 8-jarige leeftijd al muziek te studeren, en op zijn zestiende was hij al klaar voor zijn eerste world tour als professionele muzikant. Valdés heeft met legendarische sterren gespeeld, maar één van zijn meest bijzondere prestaties was de tijd dat hij met Sierra Maestra speelde, één van de oudste en langstlopende Cubaanse son bands. Met deze band is hij genomineerd voor een Grammy Award en heeft hij de kunst van de Cubaanse improvisatie geleerd, kenmerkend aan de complexe ritmes. Later, toen hij naar Londen verhuisde, is hij één van de meest veelgevraagde jazzmuzikanten van Engelse muziekscène geworden.