donderdag 12 maart

PAARD tot en met 1 september gesloten

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen, festivals en concerten in heel Nederland tot 1 september. Concerten, festivals of evenementen die in die periode in PAARD gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van concerten, festivals of evenementen blijven tickets geldig voor de nieuwe datum. We hebben een overzicht gemaakt van het programma dat binnen deze periode valt: Bekijk hier de lijst van verplaatste en geannuleerde shows.

De culturele sector heeft in gezamenlijkheid een ticketregeling ontwikkeld onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later’, met ondersteuning van het ministerie van OC&W en volgens de regels van de ACM.

Door het plotseling geheel wegvallen van alle omzet voor een nog onbekende periode voorzien vele culturele organisaties en -instellingen grote problemen. Wanneer kaartkopers en masse op hetzelfde moment hun geld terugvragen voor verplaatste of geannuleerde evenementen is de kans groot dan veel instellingen het niet overleven. Door de huidige uitzonderlijke omstandigheden geldt dit zelfs voor financieel gezonde instellingen zoals bijvoorbeeld PAARD.

Theaters, concertzalen, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals hebben zich daarom georganiseerd en vragen onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later’ gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Ook PAARD sluit zich hierbij aan. Lees hier meer informatie voor PAARD ticketkopers.

Leer hier het persbericht van de gezamenlijke branche verenigingen over ‘bewaar je ticket, geniet later’. Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.