vrijdag 13 maart 2020

PAARD gesloten tot en met 1 september

For English click here

Het kabinet heeft een aantal corona maatregelen getroffen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen, festivals en concerten in heel Nederland tot 1 september. Events in die periode in PAARD worden daarom zoveel mogelijk verplaatst. We hebben er een overzicht voor gemaakt: Bekijk hier de lijst van verplaatste en geannuleerde shows.

Waarom de actie: Bewaar je ticket, geniet later
De financiële impact van de Corona-maatregelen is ook voor de culturele sector enorm. Daarom is in samenspraak met het ministerie van OC&W, het ministerie van Economische zaken en de Autoriteit Consument & Markt een regeling opgesteld die oplossingen biedt in deze uitzonderlijke situatie voor de sector. Onder de noemer ‘Bewaar je ticket, geniet later‘ vragen we bezoekers om hun ticket(s) te behouden of om te zetten in een tegoed en later alsnog te komen genieten van desbetreffende concert (of een ander concert door je PAARD tegoed in te zetten).

Lees op de website van de Rijkoverheid meer over de kabinetsbrede pakket voor organisaties en zzp‘ers in de cultuursector. De regeling ‘bewaar je ticket, geniet later’ valt hier ook onder.

Kiezen voor een tegoed zou ons erg helpen
Het effect van de tegoed-regeling is dat de directe financiële impact van de vele verplaatste en geannuleerde concerten voor PAARD beter draagbaar wordt en dat je zonder problemen ook in de toekomst van mooie concerten bij ons kunt genieten. Het zou ons daarom erg helpen als je niet gelijk om restitutie vraagt maar je ticket(s) zou willen omzetten in een tegoed. Lees hieronder hoe dit tegoed in zijn werk gaat.

De opties voor Paard bezoekers op een rij
Bewaar je Ticket: Heb je een ticket voor een verplaatste show en ga naar de nieuwe datum? Dan hoef je niks te doen. Je huidige ticket blijft geldig voor de nieuwe datum.

Geniet later: Heb je een ticket voor een verplaatste show maar je kunt niet op de nieuwe datum, of heb je een ticket voor een gecancelde show? Kies dan voor een digitaal tegoed ter waarde van het aankoopbedrag van je tickets, inclusief servicefee. Je hoeft het tegoed niet in 1 keer te besteden, en mocht je na afloop van de geldigheidsduur een bedrag over houden, dan storten wij het resterende tegoed automatisch naar je terug (op het rekeningnummer/betaalwijze waarmee je de tickets hebt gekocht). Dit betekent dat je je geld dus altijd geheel terugkrijgt, zelfs als je het niet besteedt. Je kunt je tegoed zien in je PAARD-account op de website, en het is minimaal 12 maanden geldig.

We hebben er uiteraard begrip voor als houders van tickets niet van deze tegoed-regeling gebruik willen maken; je behoud je recht om je geld terug te vragen. Hiervoor is in samenspraak met het ministerie van OC&W, het ministerie van Economische zaken en de Autoriteit Consument & Markt de regeling ‘Ticketgelden Coronacrisis Cultuur- en sportevenementen‘ opgesteld omdat het gaat om een uitzonderlijke situatie. In deze regeling geldt bij verplaatsing het restitutie termijn van uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement en bij een annulering is dit 3 maanden na de annulering. Let op: de restitutie verloopt dus anders dan je normaal gewend bent bij een verplaatsing of annulering.

Hoe zet ik mijn tickets om in een tegoed?
Paard gaat op korte termijn van start met de uitvoering van de regeling. Omdat het voor Paard op dit moment om vele duizenden tickets gaat, moeten wij een aantal technische wijzigingen in ons kaartsysteem realiseren. Hier wordt nu hard aan gewerkt. Zodra dit afgerond is ontvangen kaartkopers van geannuleerde en verplaatste shows van ons een mail waarin uitgelegd wordt hoe zij hun tickets kunnen omzetten in een tegoed of een aanvraag kunnen doen voor restitutie.

Wil je PAARD en artiesten helpen?
Daar worden wij en de artiesten in deze tijd heel blij van! Je kunt artiesten en PAARD op diverse manieren helpen.
1) Koop tickets voor een artiest die je wil steunen (ticketgelden komen excl. service kosten ten goede aan de artiest) en bij het afrekenen kun je eventueel een extra donatie toevoegen die ten goede komt aan PAARD
2) Word VRIEND van PAARD voor €50 per jaar: www.paard.nl/vriendenclub.
3) Kom naar de PAARD Pop-up store en koop merch van Haagse artiesten en festivals (100% voor artiest of festival)

Ik heb een fysiek ticket gekocht. Wat moet ik nu doen? 
Heb je een ticket aan de Paardkassa of bij een van de andere officiële voorverkoopadressen dan kun je een foto of scan van ticket mailen naar [email protected] onder vermelding van ‘hardcopy ticket retourneren’. Helaas is onze ticket kassa gesloten op dit moment.

Meer informatie
We hopen dat de informatie hierboven voor nu even voldoende is voor je. Zodra wij de tegoed optie rond hebben, gaan we zo snel mogelijk van start met alle ticketkopers op de hoogte brengen, hou dus je mail in de gaten.

Meer informatie is ook te vinden op www.bewaarjeticket.nl.

  • 00:00
  • 08:00