zaterdag 15 februari 2020

TWIN PEAKS

Deeper

Twin Peaks brengt een flinke dosis energie mee, gegoten in herkenbare indie-liedjes en gespeeld op rammelende gitaren. De tijden dat het vijftal enkel maar blije springerige meezingers maakte zijn echter over – maar zeker niet voorbij – op de nieuwe, vierde plaat. Wat brengt een avond Twin Peaks met zich mee? Denk aan het gevoel van broederschap dat je terughoort op platen als Exile On Mainstreet van The Rolling Stones (een band waar Twin Peaks een hoop inspiratie vandaan haalt). Denk ook aan meezingbare refreinen en glijdende gitaarloopjes. Nostalgische geluiden gespeeld door jonge jongens. Op 15 februari 2020 brengt de tour de Amerikanen naar PAARD. Wij zingen mee!

indieindierockrock
Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Twin Peaks gaat echt al 10 jaar mee. De band stond in het voorprogramma van Cage The Elephant, Spoon, Wilco en speelde op de grootste festivals van Amerika (Lollapalooza en Coachella).

Support: Deeper
Het geluid van Deeper is te omschrijven als postpunk of indierock in een onmiskenbaar midwestern jasje. De band uit Chicago timmert al sinds 2014 aan de weg, maar bracht pas in mei 2018 na vele koortsachtige schrijfsessies hun zelfgetitelde debuutalbum uit. Inmiddels hebben ze opgetreden op Amerikaanse festivals als Pitchfork en Lollapalooza en hebben ze in het voorprogramma gestaan van gelijkgestemde acts zoals Rolling Blackouts Coastal Fever, Protomartyr en Whitney. Op 15 februari supporten de mannen uit Chicago Twin Peaks in PAARD.

The Chicago rock band turns in a casual, charmingly low-key set of kitchen-table blues, slow-dance serenades, and unplugged power pop.

Pitchfork