maandag 13 mei 2019

THE ESSEX GREEN

Lowell Thompson

The Essex Green zijn een neo-psychedelic popgroep uit Brooklyn, New York. Jeff Baron, Sasha Bell en Chris Ziter specialiseren zich in het schrijven van hoogstaande songs in de lijn van 60’s en 70’s-tradities als The Left Banke en Fairport Convention. Een feest voor de liefhebber van de 60’s sound met folkinvloeden en een vleugje country. Op 13 mei verwelkomen wij ze in het Paardcafé!

indiefolkneofolkpsychedelicWe Are Public
Archief
  • € 7,50
  • Paard op Hol: Paardcafe
  • 20:30
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

The Essex Green komen uit een mileu dat in de jaren 90 ontstond rondom het collectief Elephant 6. Ze brachten er hun debuut-EP uit, waarmee ze zich meteen in goed gezelschap bevinden naast onder andere Neutral Milk Hotel, A Hawk and a Hacksaw, Of Montreal en The Ladybug Transistor. Hun albums The Longest Goodbye (2003) en Cannibal Sea (2006) gooiden hoge ogen, en in Juni 2018 brachten ze hun eveneens goed ontvangen ‘Hardly Electronic’ via Merge uit.

Support voor deze avond is Lowell Thompson, een geweldige gitarist met een gave voor warme melodieën en poëtische teksten. Zijn fantastische gitaarspel, veelzijdige en warme stemgeluid en poëtische teksten speelden hem al in de kijker bij onder anderen Graham Parker, Justin Townes Earle, and Dawes. Alt-country en Americana van kwaliteit.

'Well-crafted folk-pop draped in melancholy and ‘60s-ish psychedelic vibes, with occasional forays into rock and country.'

Paste Magazine

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur