maandag 7 september 2020

THE BRAND NEW HEAVIES [nieuwe datum]

In verband met de Corona-maatregelen is deze show verplaatst naar van 1 april naar 7 september. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum en kaartkopers ontvangen bericht. Lees hier meer over de Corona maatregelen die PAARD heeft genomen.

 

The funk is back! The Brand New Heavies, één van de meest geliefde soul- en funkbands uit de jaren 90, zijn terug op tournee en vieren dertig jaar groove. Originele bandleden Sy Bartholemew, Andrew Lewy en zangeres Angela Ricci gaan de weg op om hun unieke sound van groove, funk, pop en fusion live op te voeren. Het trio speelt oude favorieten als ‘Dream on Dreamer‘, ‘Back To Love‘ en ‘You’ve Got A Friend‘, maar laat ook nieuw werk van recent uitgebrachte album ‘TBNH‘ horen.

funkJazzSoul
Koop tickets
  • € 31,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Onder leiding van oprichters Sy Barthomolew en Andrew Levy stonden The Brand New Heavies in de late jaren 80/ begin jaren 90 aan de top van de Londense acid-jazz beweging. De clubklassieker ‘Got To Go‘ vond een thuis bij Chrysalis Records voordat de band in 1989 bij Acid Jazz Records tekende. Het titelloze debuutalbum wat snel daarna werd uitgebracht werd in de VS opgepikt door het legendarische hiphoplabel Delicious Vinyl, wat zorgde voor een samenwerking met A Tribe Called Quest, het winnen van een MTV-Award en het album Heavy Rhyme Experience.

Het debuut werd goud in het Verenigd Koninkrijk en de opvolgers gingen allebei platina. In het proces scoorden de mannen zestien top-40 hits waaronder Dream Come True, Stay This Way, Midnight At The Oasis, Sometimes en Dream on Dreamer.

De nummers die ons terugbrengen naar de ‘acid jazz’-tijd worden veilig gespeeld, het voelt wel net alsof je thuiskomt. En door recente nummers te coveren, en ze in een nieuw jasje te gieten, laten The Brand New Heavies ook zien dat ze meer kunnen.

Sublime