zondag 17 januari 2021

THE BRAND NEW HEAVIES [nieuwe datum]

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar de datum 17 januari 2021.  Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

The funk is back! The Brand New Heavies, één van de meest geliefde soul- en funkbands uit de jaren 90, zijn terug op tournee en vieren dertig jaar groove. Originele bandleden Sy Bartholemew, Andrew Lewy en zangeres Angela Ricci gaan de weg op om hun unieke sound van groove, funk, pop en fusion live op te voeren. Het trio speelt oude favorieten als ‘Dream on Dreamer‘, ‘Back To Love‘ en ‘You’ve Got A Friend‘, maar laat ook nieuw werk van recent uitgebrachte album ‘TBNH‘ horen.

funkJazzSoul
Koop tickets
  • € 31,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Onder leiding van oprichters Sy Barthomolew en Andrew Levy stonden The Brand New Heavies in de late jaren 80/ begin jaren 90 aan de top van de Londense acid-jazz beweging. De clubklassieker ‘Got To Go‘ vond een thuis bij Chrysalis Records voordat de band in 1989 bij Acid Jazz Records tekende. Het titelloze debuutalbum wat snel daarna werd uitgebracht werd in de VS opgepikt door het legendarische hiphoplabel Delicious Vinyl, wat zorgde voor een samenwerking met A Tribe Called Quest, het winnen van een MTV-Award en het album Heavy Rhyme Experience.

Het debuut werd goud in het Verenigd Koninkrijk en de opvolgers gingen allebei platina. In het proces scoorden de mannen zestien top-40 hits waaronder Dream Come True, Stay This Way, Midnight At The Oasis, Sometimes en Dream on Dreamer.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook de bezoeker zelf speelt een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er niet gedanst, geroepen, gefloten of meegezongen mag worden. Wel kun je een drankje drinken, zittend genieten, in je handen klappen of lekker meeknikken op de muziek. Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live-events.

De nummers die ons terugbrengen naar de ‘acid jazz’-tijd worden veilig gespeeld, het voelt wel net alsof je thuiskomt. En door recente nummers te coveren, en ze in een nieuw jasje te gieten, laten The Brand New Heavies ook zien dat ze meer kunnen.

Sublime