vrijdag 25 maart 2022

SUZAN & FREEK

Meau

Begonnen als coverduo zijn Suzan & Freek snel uitgegroeid tot iconen van de Nederpop. Hun eerste ‘eigen’ nummer ‘Als het avond is‘ is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker en staat in zowat alle Nederlandstalige afspeellijsten op repeat. Met latere releases van singles en een album kwam hit na hit op het pad van het duo. Zo was de single ‘Blauwe Dag‘ zelfs een top-5 notering waard in België, en werd het debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons‘ bekroond met de Edison Popprijs. Nu ze afgelopen maart ‘Goud‘ hebben uitgebracht, wat ook wéér een hit is geworden, gaan ze dit najaar weer touren.

Dit concert is verplaatst vanwege de geldende corona maatregelen. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers zijn gemaild. 

pop
Koop tickets
  • € 35,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie een hobby. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten zij filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dat slaat enorm aan en er ontstaat een fanbasis. De grootste kracht blijkt de manier waarop Suzan & Freek liedjes herkenbaar houden, maar ondertussen volledig naar hun eigen hand zetten. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour tot aan de Randstad aan toe en is hun ster rijzende, zonder dat ze nog eigen materiaal hebben.

Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger ‘Blauwe Dag’ wordt eveneens een enorme hit en is in zowel Nederland als België goed voor een top 5-notering.

In september 2019 verschijnt ‘Gedeeld Door Ons’, het debuutalbum van Suzan & Freek, dat in februari 2020 wordt bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig.

Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40.

Support Meau
Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes, & eerlijke teksten. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen.