woensdag 6 april 2022 8377

SUZAN & FREEK

Sophia

Let op! Dit evenement is vanwege ziekte verplaatst naar 6 april 2022. Alle tickethouders hebben een mail ontvangen. Niks ontvangen? Mail dan naar [email protected]

Begonnen als coverduo zijn Suzan & Freek snel uitgegroeid tot iconen van de Nederpop. Hun eerste ‘eigen’ nummer ‘Als het avond is‘ is ondertussen uitgegroeid tot een klassieker en staat in zowat alle Nederlandstalige afspeellijsten op repeat. Met latere releases van singles en een album kwam hit na hit op het pad van het duo. Zo was de single ‘Blauwe Dag‘ zelfs een top-5 notering waard in België, en werd het debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons‘ bekroond met de Edison Popprijs. Nu ze afgelopen maart ‘Goud‘ hebben uitgebracht, wat ook wéér een hit is geworden, gaan ze dit najaar weer touren.

pop
Archief
  • € 35,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:15

*incl € 3,00 servicekosten

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie een hobby. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten zij filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dat slaat enorm aan en er ontstaat een fanbasis. De grootste kracht blijkt de manier waarop Suzan & Freek liedjes herkenbaar houden, maar ondertussen volledig naar hun eigen hand zetten. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour tot aan de Randstad aan toe en is hun ster rijzende, zonder dat ze nog eigen materiaal hebben.

Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger ‘Blauwe Dag’ wordt eveneens een enorme hit en is in zowel Nederland als België goed voor een top 5-notering.

In september 2019 verschijnt ‘Gedeeld Door Ons’, het debuutalbum van Suzan & Freek, dat in februari 2020 wordt bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig.

Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40.

Support: Sophia
Hoewel Sophia Kruithof een meisje van weinig woorden was ontdekte ze al snel een andere manier
om zichzelf te uiten; ze leerde zichzelf zingen, gitaar spelen, piano spelen en drummen. Tegen de tijd
dat ze zeven jaar oud was wist ze het zeker: ik wil muziek maken. Daarna begint er een periode van
schoolbandjes en zanglessen, op haar 12de verjaardag krijgt ze een studiodag cadeau met producer
Arno Krabman (bekend van o.a. Suzan & Freek en Within Temptation). Dit is het startschot voor
misschien wel een van haar grootste talenten: songwriting.
Verbaasd over haar natuurlijke talent een eigen wereld te scheppen in tekst en muziek neemt Arno
haar onder zijn vleugels en samen schrijven ze song na song. Uiteenlopend in sound, maar steeds
weer datzelfde unieke creatieve van Sophia; een diepe volwassen emotionele laag, pakkende
melodieën en haar unieke beeldende teksten. In 2019 neemt Sophia deel aan The Voice Of Holland,
waar ze tijdens haar Blind Audition ook haar eigen song Alaska mocht spelen.
The voice of Holland geeft een prachtig startschot voor het pad dat Sophia voor zichzelf heeft
uitgestippeld: een album maken en touren… “ik wil vooral muziek maken!”.