SOPHIA

Engelstalige pop-meets-singer-songwriterliedjes

vrijdag 15 december 2023 8381

Haar single Midnight effent het pad dat Sophia Kruithof voor zichzelf heeft uitgestippeld: de jonge zangeres met die prachtig heldere stem wil de wereld veroveren met haar Engelstalige pop-meets-singer-songwriterliedjes. Toen de zangeresvoor haar twaalfde verjaardag een kijkje mocht nemen in de studio van producer Arno Krabman (Miss Montreal, Snelle, Roxeanne Hazes), was er geen weg meer terug. De twee hielden contact, Sophia leerde zichzelf thuis liedjes schrijven en opnemen, en stuurde het resultaat regelmatig door. Het eerste vruchtbare resultaat van hun samenwerking werd Alaska, het originele nummer dat heel Nederland in 2020 te horen kreeg in de finale van The Voice of Holland, die ze op 17-jarige leeftijd won. Op 15 december staat Sophia in PAARD!

pop singer-songwriter softpop
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Ook Andere collega’s helpen haar af en toe een handje: Danny Vera was zo weg van haar liedje Perfume dat hij het draaide Radio Veronica; het leidde tot een optreden tijdens de Veronica Express en dat weer naar Matthijs Draait Door. Daar bejubelde radiojock Rob Stenders haar nummer Midnight, dat na verschijnen in februari 2023 meteen werd toegevoegd aan verschillende playlists. Samen met gitarist Arthur Stoker en toetsenist Luuk van Kesteren, beiden onderdeel van haar band, schrijft Sophia véél nieuwe liedjes. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen: van Nicky Romero en Bibi Breijman tot Kinderen voor Kinderen. Sophia verzorgt voorprogramma’s van Roxeanne Hazes en Blackbird, jamt en schrijft met Judy Blank . “Er komt van alles aan”, zegt ze enthousiast.“Ik heb het idee dat ik nu pas écht ben begonnen en dat er eindelijk een plan achter zit. En ik kan niet wachten op elke volgende fase.” Haar ambitie heeft ze duidelijk voor ogen: “Ik wil voortaan kunnen leven van muziek. Vette festivals spelen, grote zalen vullen, vooral veel live optreden. En dan internationaal aan het werk gaan, voor grote namen schrijven én ooit een Grammy winnen. Genoeg te doen!”

Support: Mellie
Maak kennis met Mellie, een dynamische en getalenteerde zangeres/liedjesschrijfster wiens passie voor muziek al op jonge leeftijd begon. In de kelder van het huis van haar familie bouwde Mellie een studio waar ze zichzelf leerde produceren en zingen. Mellie is klaar om de wereld te veroveren met haar nieuwe nummer “Chills”, wat het ultieme ‘na de zomer’-nummer is. Met een stem die de hoogte in gaat en een geheel eigen stijl, is Mellie een kracht om rekening mee te houden in de muziekindustrie.