woensdag 12 juni 2019

RALPH VAN RAAT speelt RADIOHEAD [AFGELAST]

Let op, dit concert is een seated-event in de grote zaal.

Meesterpianist Ralph van Raat geeft solorecitals en concerten verspreid over heel de wereld. Hij speelde als solist in de mooiste zalen, van het Koninklijk Concertgebouw tot aan de Los Angeles Philharmonic en zelfs in China National Symphony Orchestra. Op 12 juni speelt hij de geweldige muziek van Radiohead in de grote zaal van het PAARD, in sublieme arrangementen die de Amerikaanse pianist Christopher O’Riley maakte onder de naam ‘True Love Waits’ voor piano solo. De rijkdom van O’Rileys arrangementen imponeerde van Raat, die ze voor dit concert combineert met klassieke werken van Debussy en Gershwin, en eigentijds gecomponeerde, aan Radiohead verwante muziek van Adams en Franssens.

hedendaagsklassiekpiano
Archief
  • € 22,50
  • € 25,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Pianist en musicoloog Ralph van Raat studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons, en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij sloot beide studies Cum Laude af. In het kader van zijn pianostudie studeerde hij bij Claude Helffer in Parijs, Ursula Oppens in Chicago (Northwestern University) en Pierre-Laurent Aimard in Keulen (Hochschule für Musik Köln). Hij ontving vele onderscheidingen zoals de eerste prijs bij het Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours, de (Philip Morris) Kunstprijs, de internationale Borletti-Buitoni Fellowship en vele anderen.

Given the chance to hear him again live, I would run, not walk

recensie in Musical America  na recital Ralph van Raat, Carnegie Hall, oktober 2018

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur