zondag 13 december 2020

PUUR GEKUT

De stiefzuster van Puur Gelul, maar eigenlijk veel meer dan dat. Een avond vol verhalen, anekdotes, poëzie en proza. Keihard verbaal geweld en kleine, lieve woordjes. Alles komt langs. Bekende sprekers doen hun zegje op het podium in de Grote Zaal. Voor deze editie zullen onder anderen: Paula Udondek, Stella Bergsma, Kristel Zweers, Saskia Noort en Debby van den Bergh, het woord nemen.

Puur Gekut komt voort uit Puur Gelul, een initiatief van oer-Hagenees Boozy de Kok. Op 13 december worden de sterke verhalen en sappige anekdotes gedeeld in PAARD.

cabaretliteratuur
Koop tickets
  • € 15,00
  • € 15,00
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Stella Bergsma
Bergsma is filosofe, schrijfster, zangeres en columniste. Als schrijfster van onder andere de dichtbundel Cupcakes en de roman Pussy Album werd Bergsma gebombardeerd tot graag geziene spreker in praatprogramma’s, bijvoorbeeld Ladies Night op NET5, waar zij vaste gast was. Ook is de zangeres van de band EinsteinBarbie de bedenkster van het woord ‘Sletvrees’ dat in 2014 werd opgenomen in de Dikke Van Dale en de titel was van Sunny Bergmans spraakmakende documentaire.

Saskia Noort
Saskia Noort is een van Nederlands bekendste schrijfsters. Haar romans Terug Naar De Kust en De Eetclub werden vertaald in meer dan vier talen en de rechten werden aan uitgeverijen in acht andere landen verkocht. Ook schreef Noort het boek waar de gelijknamige serie Nieuwe Buren op gebaseerd werd en was de schrijfster in 2014 te gast bij Zomergasten.

Paula Udondek
Presentatrice, actrice en coach Paula Udondek is in Den Haag geen onbekend gezicht. Want de in Lagos geboren Udondek woont al sinds jaar en dag in De Residentie en schrijft ook columns voor de AD Haagse Courant. De persoon die vroeger al je favoriete shows als: Get The Picture, Waku Waku en Knoop In Je Zakdoek presenteerde staat ook op de planken van Puur Gekut.

Kristel Zweers
Cabaretière, actrice en oud-lid van De Lama’s Kristel Zweers, is ook niet op haar mond gevallen. Op de bühne is Zweers als een vis in het water, getuige ook de vele stand-up shows die Kristel gaf. Daarnaast was Zweers ook improvisatiecoach.

Debby van den Bergh
Als schrijfster, dichter, columniste en bedenker van sketches is Debby van den Bergh geen onbekende met het woord. Haar grootste succes bereikte Debby met roman Vlucht Naar Curaçao uit 2015 en het toneelstuk Hamerstukken dat geschreven werd met Walter Vermeer.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook de bezoeker zelf speelt een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er niet gedanst, geroepen, gefloten of meegezongen mag worden. Wel kun je een drankje drinken, zittend genieten, in je handen klappen of lekker meeknikken op de muziek. Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live-events.