woensdag 22 april 2020

PROTOJE

Jamaicaanse songwriter Protoje is uitgegroeid tot één van de koplopers van de hedendaagse reggae. Met al vier albums en één EP op zijn naam stopt de songwriter nooit met zichzelf te vernieuwen en schudt hij regelmatig de reggaewereld flink wakker. Na zijn show bij ons in 2018 met The Indiggnation keert Protoje op 22 april 2020 terug naar PAARD.

Reggaereggaeton
Koop tickets
  • € 27,00
  • € 29,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Protoje wordt beschouwd als één van de headliners van de Jamaicaanse beweging Reggae Revival. Deze beweging is een heropleving van reggae die een mondiaal succes kennen met een nieuwe generatie artiesten zoals Chronixx, Kabaka Pyramid en Jah9. Hits als ‘Rasta Love‘ (ft. Ky-Mani Marley) en ‘Who Knows‘ (ft. Chronixx) werden meer dan 100 miljoen keer gestreamd, zijn album A Matter of Time kreeg een Grammy-nominatie voor ‘Beste Reggae Album 2018’ en de zanger verzorgde optredens op grote festivals als Coachella, Glastonbury en Reading &  Leeds.

Zijn plaat Ancient Future uit 2015 was al mooi. Maar het rootsreggae-album A Matter of Time is nog wat indrukwekkender. Dankzij Protoje’s flitsend rappende woordenspel in nummers als Flames, en de superaanstekelijke maar zeker niet oppervlakkige reggaepop van Like This en Bout Noon.

de Volkskrant