woensdag 14 april 2021

PROTOJE [nieuwe datum]

Lila Iké + JamJam Sound

In verband met Coronavirus maatregelen is deze show verplaatst naar de datum 14 april 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben als het goed is een mail ontvangen. Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Jamaicaanse songwriter Protoje is uitgegroeid tot één van de koplopers van de hedendaagse reggae. Met al vier albums en één EP op zijn naam stopt de songwriter nooit met zichzelf te vernieuwen en schudt hij regelmatig de reggaewereld flink wakker. Na zijn show bij ons in 2018 met The Indiggnation keert Protoje op 14 april 2021 terug naar PAARD.

Reggaereggaeton
Koop tickets
  • € 27,00
  • € 29,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Protoje wordt beschouwd als één van de headliners van de Jamaicaanse beweging Reggae Revival. Deze beweging is een heropleving van reggae die een mondiaal succes kennen met een nieuwe generatie artiesten zoals Chronixx, Kabaka Pyramid en Jah9. Hits als ‘Rasta Love‘ (ft. Ky-Mani Marley) en ‘Who Knows‘ (ft. Chronixx) werden meer dan 100 miljoen keer gestreamd, zijn album A Matter of Time kreeg een Grammy-nominatie voor ‘Beste Reggae Album 2018’ en de zanger verzorgde optredens op grote festivals als Coachella, Glastonbury en Reading &  Leeds.

Support: Lila Iké
Jonge reggae-zangeres Lila Iké heeft een prachtig stemgeluid die in 2017 door Protoje werd opgemerkt. Sindsdien hebben ze veel samengewerkt en heeft Lila via zijn label verschillende singles uitgebracht, waaronder het persoonlijke ‘Where I’m Coming From’ en ‘Second Chance’. Haar optredens zijn authentiek en nemen je mee in haar interessante levensverhaal.

Haagse DJ JamJam Sound komt deze avond draaien.

Corona-proof ervaring
PAARD wil bezoekers een Corona-proof ervaring bieden. Hiervoor volgen we het protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en zijn er aangepaste huisregels. Dit houdt in dat bij binnenkomst er een aantal vragen wordt gesteld omtrent de gezondheid, zodat bezoekers en personeel geen risico lopen. Tevens is er een veilige 1.5 meter-routing opgezet voor publiek. Er zijn verschillende desinfectie-posten over het pand verdeeld voor de bezoekers en personeel. In de 1.5 meter seated zaalindeling is rekening gehouden met solo en duo zitplaatsen. Een aantal dagen voor de show ontvangen de bezoekers de meest up-to-date informatie omtrent het bezoek aan PAARD. Ook de bezoeker zelf speelt een belangrijke rol om een avond Corona-proof te laten verlopen. Dit betekent dat er niet gedanst, geroepen, gefloten of meegezongen mag worden. Wel kun je een drankje drinken, zittend genieten, in je handen klappen of lekker meeknikken op de muziek. Het is even anders dan je gewend bent bij PAARD, maar samen kunnen we ervoor zorgen dat er toch op een veilige manier genoten kan worden van live-events.

Zijn plaat Ancient Future uit 2015 was al mooi. Maar het rootsreggae-album A Matter of Time is nog wat indrukwekkender. Dankzij Protoje’s flitsend rappende woordenspel in nummers als Flames, en de superaanstekelijke maar zeker niet oppervlakkige reggaepop van Like This en Bout Noon.

de Volkskrant