PRINS S. EN DE GEIT

Oost west, Prins S en De Geit op z'n best.

zondag 21 april 2024

Lang lang geleden in ons koninklijke Den Haag woonde Prins S. in een toren van wel 42 verdiepingen, voor de kenner: ‘Het Strijkijzer’. Ook componist/producer Marne vond daar een veilig heenkomen. Ze kwamen elkaar regelmatig tegen in de gemeenschappelijke ruimtes en zo ontstond een mooie vriendschap. Tijdens hun potjes pingpong raakten ze aan de praat over geitjes en muziek. Na het horen van Prins S’ demo ‘Nacht’  was Marne zo enthousiast en ging direct met de tekst en de mix aan de slag. Jeugdvriend Daniel – producer en sound engineer-  maakte de perfecte mix. Na een weergaloze twee jaar vol met hoogtepunten, bracht de charmante Prins S. samen met zijn trouwe geiten het album ‘Rood Staan Hard Gaan’. Een verzameling van eerder uitgebrachte nummers samen met twee nieuwe tracks.

Prins S. en De Geit in Grote Zaal voelt als thuiskomen. Daarom zijn we blij dat we op 21 april de beestenboel mogen verwelkomen.

uitverkocht
  • €22,50 *
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Het vergaat Prins S. en De Geit goed. Nadat zij hun eerste singles vanuit de toren in Den Haag over de wereld hadden uitgestort mochten zij op menig festival hun kunsten live komen vertonen. Noorderslag, Appelpop, Lowlands en vele andere magische festivals werden in de zomer van 2022 compleet plat gespeeld en meer en meer geiten gingen Prins S. volgen. Single voor single lieten ze steeds een beetje meer van zichzelf zien, maar het verhaal is nog niet af… Het album ‘Rood Staan Hard Gaan’ zet al deze singles en nieuw materiaal op de juiste plek en maakt daarmee het eerste hoofdstuk van Prins S. en De Geit compleet. Ons hart gaat sneller kloppen bij ons Haagse trots van Prins S. en de Geit. Als Paard talent deelde ze afgelopen jaar met Sky Feliz de PAARD vinyl single. Deze is via hier te koop.

Support: Droom Dit

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Geïnspireerd door acts zoals Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom, is Droom Dit bezig met het ontwikkelen van een herkenbaar karakter binnen de hedendaagse Nederpop.