vrijdag 18 november 2022 8377

PORT OF CALL

Tamara van Esch

Port of Call is een Haagse indie-folkformatie die niet schuwt om de rauwe randjes op te zoeken. De band wordt geïnspireerd door de gouden generatie folkmuzikanten (The Weather Station, Florist, Bill Callahan en Phoebe Bridgers), geïnspireerd door de ochtendkrant die je nooit hebt kunnen lezen of Lou Reed die je schaamteloos vraagt om een glas Pernod. Port of Call is na een decennium als solo-act te hebben geopereerd (en vele tourtjes in onder andere Noord-Amerika; het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk) uitgegroeid tot een volledige band. Op 18 november 2022 is de band te zien in PAARD.

folkindieindie folk
Archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

Het album The Breeze is opgenomen in de prachtige Katzwijm Studio en zal in november 2022 verschijnen via het Hoekhuis en de Bescheidenheid recordlabel. Na de release ze ook te vinden op Bandcamp, alle reguliere streamingmedia en verjaardagskalender/cd. De eerste single Million Dollar Symphony is nu al te beluisteren op Spotify en Bandcamp.

Support: Tamara van Esch
Tamara van Esch maakt Indietronica-NL-pop met een kalme stem en persoonlijke verhalen die hoop geven. Haar plaat ‘Tussen Lagen’ die uitkwam in april, is geschreven met verschillende artiesten waardoor de nummers een brede en dynamische sound hebben. Naast haar eigen muziek is ze ook onderdeel van trio Render Ghosts en speelt ze bij Blaudzun.

Er is een goede afwisseling gemaakt tussen ingetogen melancholische nummers en energieke uptempo liedjes. De bandbezetting zorgt bovendien voor extra gelaagdheid en dynamiek. De muziek omlijst Van Vliet’s unieke en authentieke stemgeluid tot slot op prachtige wijze

Music Maker Magazine