zaterdag 10 juni 2023 8380

Paardcafé: Rosie + Frontline

Rosie is een rockband uit Den Haag in Nederland. Met meer dan 40 jaar geschiedenis zijn ze een van de langstlopende bands van de stad. Hoewel de band in 1979 werd opgericht door zanger Arjen Thielsch, die in 2009 overleed, bleven zijn nalatenschap en visie nieuwe leden voor de groep aantrekken. De huidige line-up bestaat uit Arjen op gitaar en Lennard op gitaar, twee oude leden die samen met Thielsch speelden, samen met Joop op drums, Pjotr ​​op bas en John op zang, die in 2022 bij de band kwamen na een onderbreking van twee jaar. naar COVID-19.

Rosie’s muziek belichaamt de eenvoud en kracht van rockgrootheden als AC/DC in hun ‘less is more’-stijl. Met zes EP’s op hun naam, waaronder hun meest recente release “Back Again” in 2012, heeft de band een schat aan materiaal om uit te putten terwijl ze hun beste nummers repeteren en aan nieuw materiaal werken. Ze stonden op tal van festivals, waaronder Parkpop, Lentepop, Dijkrock, Zeeheldenfestival, Vlietpop, Plein Open, Kaderock, Haagse KoninginneNach, Leidens ontzet, Roadgrill en Westerpop.

Fans van keiharde rock kunnen Rosie in 2023 live zien terwijl ze op pad gaan en optreden op podia door heel Nederland. Mis je kans niet om deze doorgewinterde band in actie te zien en ervaar het krachtige geluid dat ze in vier decennia hebben aangescherpt.

 

metalrockGratis
Archief
  • Café
  • 20:00
  • 20:30

SUPPORT:

Frontline is een hardrockband uit Delft, bestaande uit vijf enthousiaste bandleden; Thomas (zang), Arti (leadgitaar), Thijs (slaggitaar), Steven (bas) en Wouter (drums). 
De band is gevormd in de zomer van 2018. Arti had een setlist aan hardrocknummers geschreven, geïnspireerd door oude legendes als Guns N’ Roses, Thin Lizzy en Led Zeppelin, en zocht vervolgens de juiste muzikanten om die mee op te voeren. 
Hij vond deze bij een reeks jamsessies in de oudste kelder van Delft. De band had een reeks live-optredens waarmee ze hun nummers hebben geperfectioneerd, waarna ze zich klaar voelden om ze te gaan opnemen. 
Na een lo-fi EP in 2020, “Accidental Gathering”, volgde in november 2021 een helder opgenomen & gemixte single “Judgment Day”.
Onlangs hebben ze een album ''Scream All You Want'' uitgebracht dat te vinden is op o.a. Spotify.