vrijdag 2 maart 2018

Paardcafé: Reiger- VERPLAATS

Dit concert is door omstandigheden verplaatst naar donderdag 10 mei

 

Reiger(Mathijs Peeters, 1976) is een meestergitarist met een imposantmuzikaal CV. Naast bands als The Gasoline Brothers en Sandusky heeft hij veel gespeeld als sessiemuzikant. Reiger heeft eigenlijkniets meer te bewijzen. Toch bleef er iets knagen. Reiger heeftnummers in zijn hoofd. En die moeten eruit. En zo brengt Reiger uren, soms wel dagen achter elkaar door op zijn zolderkamer in Utrecht, om liedjes te maken.

Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 19:30

Maar alleen muziek maken is voor Reiger niet genoeg. Muziek maken is één. Maar iets wat is gemaakt bestaat pas als het wordt gehoord. Op je 39e heb je dan twee keuzes: Op de bank gaanzitten en niets doen, of spaarpot ondersteboven en opnemen maar.
Reiger’s debuut-ep ‘Number One’ klinkt zoals je verwacht van een opgesloten muzikant die eindelijk naar buiten mag. Eigenwijs, bonkelig en stekelig, maar ook melodieus, rauw en vuig.

Het debuut van Reiger doet denken aan een veel te korte roadtrip door het midwesten van Amerika. De gitaren van Reiger voeren jevia country, blues en boogie naar een strakke garagesound. Live krijgt Reiger hulp van een stel rasmuzikanten en klinkt het netzoals op de EP: Rauw, energiek en volwassen.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur