woensdag 8 april 2020

Paardcafé: ProJazz – The John Abercrombie Tribute [UITGESTELD]

LET OP, DIT CONCERT WORDT VERPLAATST. TICKETHOUDERS KRIJGEN BERICHT VAN PROJAZZ OVER EEN EVENTUELE NIEUWE DATUM. 

 

The John Abercrombie Tribute is een project van drie muzikanten. Deze hebben elk een bijzondere band met de in augustus 2017 overleden Amerikaanse gitarist en componist John Abercrombie.

Naast een geweldig gitarist was John Abercrombie een begenadigd componist. Bekend is zijn duo met Ralph Towner en het John Abercrombie Quartet (met Michael Brecker, Peter Erskine en Marc Johnson). Later ook het duo met Marc Copeland. John is te horen op meer dan 65 albums. Zijn intuïtieve, melodische en diepgaande harmonieën geven zijn composities zijn persoonlijke signatuur. Dit kan omschreven worden als contemplatief, sensitief en zoals hij het zelf omschreef ‘not in your face’.

The John Abercrombie Tribute wordt gepresenteerd in samenwerking met ProJazz.

free jazzJazzjazz fusion
  • €10
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Adam Nussbaum heeft als éėn van John’s favoriete drummers jaren deel uitgemaakt van verschillende bands en opname sessies. Onder andere the Nuttree Project (John Abercrombie, Adam Nussbaum, Jerry Bergonzie & Gary Versace) en de groep John Abercrombie, Adam Nussbaum & Dan Wall. Hein van de Geyn maakte deel uit van het John Abercrombie trio tijdens zijn verblijf in de USA. Andersom maakte John deel uit van der Geijns eigen trio ‘Baseline’ waarmee ze ook een drietal albums opnamen.

Voor Ed Verhoeff was John een belangrijke inspirator en ‘richtingaangever’ tijdens zijn studie aan het conservatorium. Het was in dezelfde periode dat Ed door Hein werd gevraagd deel uit te maken van de ‘Europese’ Baseline. Dit als schaduwband van zijn Amerikaanse evenknie. Hieruit ontstond een intensieve samenwerking met Hein. Dit duurde van 1990 tot 2010 (het jaar waarin Hein besloot te vertrekken naar Zuid-Afrika). Een absoluut hoogtepunt in deze samenwerking is een reeks concerten en de cd opname van ‘The Guitar Album’ waar zowel Ed als John deel van uitmaakten.