Paardcafé: Light By The Sea

vrijdag 17 mei 2024

Light By The Sea is een levendige samensmelting van new wave-melodieën verweven met psychedelische rock, waardoor een sonische ervaring ontstaat die traditionele genres overstijgt. Gevormd door Eszter Anna Baumann (HU) en Davy Knobel (NL), is de band ontstaan uit een unie van liefde en artistieke synergie.

Geïnspireerd door acts als The Chameleons, integreert Light By The Sea deze invloed naadloos in hun sonische landschap. Hun muzikale reis combineert elementen van Dead Can Dance met een eclectische rock, en beeldhouwt wat ze ‘rockende new wave’ noemen. Eszter Anna, de tekstschrijver van de band, heeft de neiging om poëtische verhalen vast te leggen die een eerbetoon zijn aan historische figuren en muzikale iconen, en ze parallel te laten lopen met het moderne bestaan. Haar lyrische composities, geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen van andere artiesten, dienen als metaforen die hedendaagse levenservaringen weerspiegelen.

De live-optredens van de band omvatten betoverende live-visuals die zijn gemaakt om elk nummer en het verhaal achter hun composities aan te vullen, waardoor het publiek wordt uitgenodigd in een caleidoscoop van verhalen. Elk nummer wordt een vat met zijn eigen unieke verhaal, dat een suggestief canvas schildert dat het publiek kan verkennen.

De afgelopen twee jaar heeft de band in heel Europa opgetreden, van het Fekete Zaj Festival in Hongarije tot het Breda Barst Festival in Nederland.

Voor fans van: The Mission, Wolf Alice, The Cure, The Chameleons & Dead Can Dance.

gratis
  • Café
  • 20:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

Paardcafé: Light By The Sea

vrijdag 17 mei 2024

gratis