LAURA PALMER + Lifeless Past

zaterdag 19 maart 2022 2022

Laura Palmer wordt opgericht in Den Haag in 2012. De bandnaam Laura Palmer wordt niet alleen gebruikt omdat ze de hoofdpersoon is in een van de beste televisieseries ooit gemaakt (Twin Peaks), maar ook om mensen te misleiden door ze te laten denken dat Laura Palmer zo’n typische singer-songwriter is. Maar natuurlijk is ze dat niet! Laura Palmer combineert gelaagde gitaren in melodieuze songs. Afwisselend met drones en soundscapes produceert de vierkoppige Haagse band een geluid dat doet denken aan Shoegaze uit de vroege jaren 90. Bovendien zijn ook invloeden uit de hedendaagse post-rock sound te horen. Deze muziekstijl wordt ook wel Nu-gaze genoemd.

 

archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Support: Lifeless Past
Lifeless Past is een post-punk formatie uit Nederland die donkere punk en new wave maakt, geïnspireerd door de romantiek en gothic rock uit de late jaren 80. De band is opgericht in 2012 en bestaat uit Satori op gitaar, zang en Daniel op percussie, zang.

“ Je vraagt je af waarom je in Den Haag naar een Haagse band die regelmatig in Den Haag speelt staat te kijken, terwijl je op een steenworp afstand niet-Haagse bands die nooit in Den Haag spelen kunt zien. Drie nummers later begrijp je waarom. “

3VOOR12