woensdag 7 september 2022 8377

PAARDCAFÉ: BARE JAMS

Bare Jams legt de geluiden vast van die ene zomer die je nooit zult vergeten. Begonnen als het passieproject van Ollie Coombes en Sam James, is de band gegroeid en geëvolueerd van het bescheiden duo-busking in 2011 tot de volle vette festivalkracht die het vandaag is. Nu een zeskoppig collectief, komen de leden samen om een ​​hechte samensmelting van reggae, dub, soul, pop en ska te mengen tot een uniek, gezamenlijk geluid. Dit geluid wordt geleverd met uitbundigheid en meedogenloze energie, waardoor een podiumpresentatie ontstaat die liefde en goede tijden uitstraalt. Hun veelzijdige teksten bieden inzicht in een reis van hoogte- en dieptepunten, strijd en triomfen; hun versluierde metaforen bieden luisteraars de kans om troost te vinden in hun eigen interpretaties van de woorden, gekoppeld aan een solide ruggengraat van eeuwig optimisme dat via de muziek wordt geleverd.

dubpopraggaeskaSoul
Archief
  • € 12,50
  • Paardcafé
  • 20:30
  • 21:00

*incl € 3,00 servicekosten

In 2015 bracht de band hun debuut-EP ‘Cold Treats’ uit, waarvan het titelnummer meer dan 1,5 miljoen streams op Spotify heeft verzameld en hen heeft geholpen wereldwijde aandacht te trekken. Gevolgd door de ‘Three Words’ EP  in 2017 met twee zeer sonisch gevarieerde singles ‘Strange Mind’ en ‘Wind In The Willows’, zijn ze nu klaar om hun debuutalbum te delen.

Het succes van beide EP’s komt tot uiting in de steun van fans in het VK en Europa en de toename van het publiek van de band in beide gebieden. Headliner van hun eigen Britse en Nederlandse clubshows, evenals het ondersteunen van The Wailers, La Pegatina, Will and the People, Tankus the Henge en meest recentelijk de machtige Chainska Brassika tijdens hun 2 weken durende Britse tournee. Bovenop deze kansen had de band een zomerschema vol met 40 Britse en Europese festivaldata, waaronder Glastonbury, Boomtown Fair, Oerol en Black Forest On Fire die een connectie ervoeren met zowel oude als nieuwe luisteraars.

In de winkel voor Bare Jams in 2021 is een voortzetting van hun jubelende live-optredens in het VK en de rest van Europa, voor het eerst onderweg na de release van hun debuutstudioalbum ‘This ‘n’ That’ in 2020.

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.