zaterdag 1 oktober 2022 8377

NONA

Sevens

Nona komt 1 oktober 2022 naar PAARD, met Sevens als support! Alles heeft een begin, ook de tijdloze debuutsongs van zangeres Nona. Ze is begin twintig maar met de stem van een oude ziel, haar liedjes zijn vol rauw gevoel en bovenal hartverwarmend. Je kunt je handen warmen bij elke zin die Nona zingt, van de vervallen nachtclub-grandeur van ‘sealed my lips’ tot de dampende albumopener ‘It’s Alright’.

Nona zingt sinds kerstconcerten op school en ze wist dat dit was wat ze wilde doen. Ze begon met de liedjes van andere artiesten, van Otis Redding tot Etta James, en begon vervolgens vanuit haar kleine kamertje in Eindhoven haar eigen songteksten te schrijven. Ze doet dit al sinds ze zich kan herinneren, met een schijnbaar eindeloze stroom vol notitieboekjes; “Ik ben altijd aan het schrijven, echt altijd ….”

 

Archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

Uiteindelijk begon Nona met anderen te schrijven en wekte ze de interesse op van een groot platenlabel en een grote uitgeverij. Dit versnelde haar creativiteit en leidde uiteindelijk tot een opnamestudio in New York, waar ze werd voorgesteld aan een groot aantal Amerikaanse muzikanten.

De rock waarmee ze thuis was opgegroeid, de blues die ze van Steve had geleerd, de hiphop waar ze van hield, al deze invloeden vloeiden samen. Wat dit heeft opgeleverd is een warm bad van een debuutalbum, van het gevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking‘ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All ‘, van de groove die het filmische’ Last To Know ‘voortstuwt naar de oogverblindend in de ziel gewikkeld gif van ‘Big Talk, Small Town

Support: Sevens
R&B, met een eigentijdse twist. Maar er komt meer bij kijken. Slechts 20 jaar oud, maar als je naar de muzikale output van Sevens kijkt, lijkt het erop dat hij al eeuwen rondhangt. Sevens is – hoe jong hij ook is – een ervaren songwriter, met een grote interesse in passie voor alles wat met urban te maken heeft. Bij elke release lijkt het alsof hij weer een laag van zijn muzikale talent loslaat.

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

"Het super talent van eigen bodem"

Richenne Zeebregts via 3voor12 Tilburg