NATACHA ATLAS [GEANNULEERD]

Een uitzonderlijke mix van westerse en Arabische vocale tradities

zondag 11 september 2022 8377

LET OP! Dit evenement is wegens omstandigheden geannuleerd. Alle tickethouders hebben een email ontvangen. Niks ontvangen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Natacha Atlas wordt internationaal gezien als van ’s werelds meest onderscheidende stemmen. Ze staat bekend om haar combinatie van westerse melodieën en muzikale tradities van het midden-oosten, en werkte onder anderen samen met grootheden als Peter Gabriel, Jean-Michel Jarre, en Ibrahim Maalouf. Op 11 september 2022 vult ze de kleine zaal van PAARD met haar uitzonderlijke mix van westerse en Arabische vocalen.

World
archief
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30
Nieuwsbrief

Haar album Myriad Road uit 2015, geproduceerd door de legendarische Frans-Libanese jazzmuzikant Ibrahim Maalouf, oogstte lovende kritieken en alom geprezen om zijn subtiele en intieme benadering. Op Strange Days, ontwikkelt Natacha Atlas deze nieuwe richting verder en brengt alles naar een hoger niveau, waarbij ze haar unieke vocale stijl opneemt met levendige instrumentatie, wat meer complexiteit en een verfijnde discipline toevoegt aan haar nieuwe muziek.

Na te hebben samengewerkt met gerespecteerde kunstenaars die zo divers zijn als Peter Gabriel, Nitin Sawhney, Nigel Kennedy, Belinda Carlisle en Jean-Michel Jarre om er maar een paar te noemen, heeft Natacha Atlas een schat aan ervaring opgedaan in samenwerkingen die de kunst hebben verbeterd die zowel zij als haar collega-muzikanten blijven creëren. Meest recentelijk werkte Natacha met mensen als Omar Sosa en Paolo Fresu, terwijl ze samen (met vaste medewerker Samy Bishai) de partituur componeerde voor Herve Koubi’s hedendaagse danscreatie ‘Odyssey’ uit 2019. De aanstaande single Words Of A King bevat de multi-platina verkopende zanger Joss Stone – nog een andere gloeiende goedkeuring en een bewijs van het veelzijdige karakter van Atlas’ werk.

Dit concert is in samenwerking met ProJazz.

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.