woensdag 15 december 2021

NATACHA ATLAS

Gnawa Festival

In verband met Corona maatregelen is deze show verplaatst naar 15 december 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig en ticketkopers hebben een mail ontvangen. Heb je geen mail ontvangen stuur dan een mail naar [email protected] Meer informatie over je tickets, tegoeden en verplaatsingen kun je hier vinden.

Deze show is onderdeel van het Gnawa Festival en is een initiatief Amare, Nieuwe Kerk, Korzo, Het Nationaal Theater en PAARD.

Natacha Atlas wordt internationaal gezien als van ’s werelds meest onderscheidende stemmen. Ze staat bekend om haar combinatie van westerse melodieën en muzikale tradities van het midden-oosten, en werkte onder anderen samen met grootheden als Peter Gabriel, Jean-Michel Jarre, en Ibrahim Maalouf. Op 15 december 2021 vult ze de grote zaal van PAARD met haar uitzonderlijke mix van westerse en Arabische vocalen.

World
Koop tickets
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Haar album Myriad Road uit 2015, geproduceerd door de legendarische Frans-Libanese jazzmuzikant Ibrahim Maalouf, oogstte lovende kritieken en alom geprezen om zijn subtiele en intieme benadering. Op Strange Days, ontwikkelt Natacha Atlas deze nieuwe richting verder en brengt alles naar een hoger niveau, waarbij ze haar unieke vocale stijl opneemt met levendige instrumentatie, wat meer complexiteit en een verfijnde discipline toevoegt aan haar nieuwe muziek.

Na te hebben samengewerkt met gerespecteerde kunstenaars die zo divers zijn als Peter Gabriel, Nitin Sawhney, Nigel Kennedy, Belinda Carlisle en Jean-Michel Jarre om er maar een paar te noemen, heeft Natacha Atlas een schat aan ervaring opgedaan in samenwerkingen die de kunst hebben verbeterd die zowel zij als haar collega-muzikanten blijven creëren. Meest recentelijk werkte Natacha met mensen als Omar Sosa en Paolo Fresu, terwijl ze samen (met vaste medewerker Samy Bishai) de partituur componeerde voor Herve Koubi’s hedendaagse danscreatie ‘Odyssey’ uit 2019. De aanstaande single Words Of A King bevat de multi-platina verkopende zanger Joss Stone – nog een andere gloeiende goedkeuring en een bewijs van het veelzijdige karakter van Atlas’ werk.