zondag 26 januari 2020

NAGHASH ENSEMBLE

LET OP: Dit concert is seated en vindt plaats in de Grote Zaal.
Het betoverende Naghash Ensemble combineert de spiritualiteit van Armeense volksliederen, neo-klassieke muziek en post-minimalisme met de energie van rock en jazz. Drie fantastische vrouwelijke vocalisten (tweemaal sopraan en een alto), bijgestaan door fenomenale muzikanten op Armeense instrumenten als duduk, oud en dhol. De Amerikaans-Armeense componist John Hodian leidt op piano het ensemble door muziek die gebaseerd is op de heilige teksten van de Armeense poëet en priester M’krtich Naghash.
Armenian folkneo-klassiek
Koop tickets
  • € 33,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Het resultaat is ‘Songs of Exile’, een verhaal over de relatie tussen mens en God, vanuit het perspectief van een monnik in ballingschap. Een ontroerende reis door de volksverhalen van middeleeuws Armenië. In de woorden van NPR “East meets West and antiquity meets modernity in this collection of ruminations, lamentations and incantations. Highly intriguing yet accessible.”
The Naghash Ensemble brought an enchanting elixir of sounds based on Armenian folklore and centuries-old poetr

KEXP

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk Koolen en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een cadeau te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower bijvoorbeeld is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is eigenlijk een totale crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur